Dag 4 i Moskva

Vi har tatt metroen kjære mødre. Og overlevd! Vi har også utforsket Kreml og sett Svanesjøen.

Det ble en tidlig start i dag. Kl åtte var det opp og ut av sengen. Togbilletter til den transmongolske jernbanen skulle hentes, Kreml skulle besøkes og Svanesjøen skulle sees. Når vi først var på Metroen fant vi ut at vi like gjerne kunne ta en kikk på de mye omtalte Metrostasjonene. Men først lette vi oss frem til billettkontoret som var forholdsvis godt skjult. Heldigvis hadde Linn fått et kart og ledet oss med stø hånd. Etter det tok vi oss en velfortjent lunch på Burger King. Så bar det ut på nye eventyr på Metroen, noe vi slapp levende fra, men ikke uten mén. Una ble nesten slått ned av portene og Stig slapp så vidt unna, men fikk kjeft på russisk av en meget hissig vaktdame som tydeligvis ikke likte at han hoppet over den lukkede porten.

 

Vel fremme på Kreml kjøpte vi billetter for studentpris (hurra!) og fikk oss en artig runde i Armoury and Treasure chambers og på en utstilling av Faberge (han med de fancy eggene). Vi tok også en liten kikk på den enorme kanonen og kulene til Ivan den Grusomme (hihi). Ti kirker var det sannelig også der. Masse gull og sånt. Etterpå lunchet vi på den fine japanske restauranten fra dag 1 og så måtte vi løpe hjem fordi vi ikke fikk taxi. Linn, Stig og Una skiftet raskt til ballettantrekk, mens stakkars Stine og Hege ikke hadde sekkene sine og dermed måtte gå kledd som slasker. I joggesko. Hege lignet litt på en traktorlesbe i Stigs t-skjorte og tilbød seg å være daten til Una, men Stine ville ikke være femte hjul på vognen og ødela dermed det som kunne blitt en herlig par-date.

 

Våre helter (altså oss) måtte så løpe til nærmeste Metro og forsøke å finne veien til teateret som INGEN visste hvor var. Vi var altfor sent ute og fant overhodet ikke veien da Stig fikk direksjoner av en hyggelig vakt og vi endelig var fremme. 10 min for sent. Men betjeningen var hyggelige og viste oss noen ledige plasser. Etter første akt fant vi de ordentlige plassene våre og en liten jente begynte å grine fordi hun tydeligvis hadde sittet der gjennom hele første akt. Ti stille drittunge, du kan sitte bak oss. Det var tanken som gikk gjennom alles hoder. Balletten var nydelig og Una var meget fornøyd med bursdagsgaven sin. På vei tilbake til hostellet regnet det lett og det var egentlig ganske digg.

 

God natt trofaste følgesvenner!Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (1)

0
anbefalinger

Tha Brother ( eirik) - 05.07.2011 - 8:43

hei

Ser ut som dere koser dere, men kan ikke se bildene. kos dere videre ;)


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til