Dag 2 i Ulan Bator

Nadaam-festivalen for alt den er verdt!

BlomsterbarnVi stod opp kl 7 og spiste frokost, og gikk for å møte resten av gjengen ved postkontoret kl 8. Til sammen ble vi ti stykker og gikk mot stadion for å skaffe oss billetter på SVARTEBØRSEN! Vel fremme var Aryeh mandig og tok over forhandlingene og prutingen, til stor lettelse for jentene. Til slutt fikk vi billettene for 54.000 turgur (ca 250 kr), hvilket var en smule dyrt, men fullstendig akseptabelt. Nadaam er litt som 17. mai i Norge, alle pynter seg, det er matboder overalt og masse leker for unger og voksne. Forskjellen er at dette varer i 3 dager.

 

Da vi hadde fått billetten gikk alle til hver sin inngang for å finne plassene sine. Linn hadde fått plass sammen med Christine fra Frankrike, og Stine og Hege satt sammen. Una derimot gikk muttens alene til inngang 11 og fant plassen sin. Heldigvis viste det seg at familiefaren som satt ved siden av henne (Tumen het han) snakket engelsk flytende og mer enn gjerne fortalte henne alt om åpningsseremonien og de ulike konkurransene. Una har sjelden vært mer fornøyd.

 

Åpningsseremonien var storslått, med tale fra presidenten og store mengder dansere som opptrådte på stadion. Veldig spennende. Mongolias mest kjente operasanger og den mest kjente rapartisten opptrådte. Vi storkoste oss. Etterpå begynte brytingen med svære menn i liten truse og bolero. Veldig merkelig å se på ettersom de gjerne tar tak i hverandres truser mens de holder på. Etterpå så vi på bueskyting og så prøvde vi å finne shagai (saueankelben-knipse-konkurranse), men uten hell.

 

Til slutt gikk vi tilbake til hostellet der vi skiftet (veldig varmt ute) og så gikk vi for å spise middag. Una spiste mongolske nudler (med syyyykt mye fett), Linn spiste fylt biff og kylling, Hege spiste Crazy Chicken og Stine spiste Looloi (svinekjøtt). Det var konserter på Sahbaat Square og vi ble stående å se litt, men så ble det regn og tordenvær og vi løp tilbake til hostellet. Nå skal vi snart ut å se på fyrverkeriet.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (8)

0
anbefalinger

Stig - 11.07.2011 - 15:03

Spennende!

Det ser ut som en fantastisk festival! Mongolia virker som et veldig interessant land, og pokker at jeg ikke kunne være med dere lengre altså :P Misunner dere.

Linn: Du må bruke mer solkrem!!! :P Skulle ønske jeg kunne vært der og hjulpet deg med ryggen.


0
anbefalinger

Big Linn - 11.07.2011 - 16:15

Mulan, jo!

Nå har jeg og Stian kommet til Lifjorden hvor det er nett, og fått lest det siste innlegget deres med bilder. Så utrolig flotte de nasjonaldraktene deres var! Ser ut som de kommer rett fra Disneyfilmen Mulan, jo! :-)
Dette er nok opplevelser og minner dere vil ha med dere for resten av livet. Flott at dere får møtt nye mennesker underveis og har det litt sosialt og moro i tillegg.
Vi er ikke bare L I T T misunnelige på dere, altsåååeh...!! ;-)
Stian er forresten også solbrent på skuldrene, men han slår nok ikke deg, Linn!

Kos dere vilt videre! Vi følger med i spenning!

Klemmer fra Linn og Stian


0
anbefalinger

Tore Ravn - 11.07.2011 - 19:25

Kjempebra!!

Jammen er det mange opplevelser dere får!Han så virkelig farlig ut den bryteren. Ville ikke prøvd meg på han nei! Spennende å følge med dere. Mer spennende en andre ting på Internett.
Ser frem til å lese neste blogg.

Onkel Tore


0
anbefalinger

tante Eli - 11.07.2011 - 20:54

Sennende

Så gøy å følla med,eg gleda meg til resten av året!!!


0
anbefalinger

Storesøsteren. - 12.07.2011 - 0:10

Whao.

Regner med dere hadde planlagt å være der akkurat når festivalen var. DET VAR LURT.. Det som var litt mindre lurt, UNA, du gikk alene, liker det lite. Men igjen det er litt tøft av deg oså. Kjekt at du er så sosial da, og kan mase med hvem som helst, det har du jo gjort siden du kunne snakke. Kos dere fortsatt, og pass på hverandre ALLTID!!


0
anbefalinger

MammaTorill - 12.07.2011 - 6:46

Favoritter

Dere er veldig flink å formidle opplevelsene, eg storkoser meg med bilder og tekst.
Siden er lagt til favorittene mine og den første jeg åpner når jeg er kommet på jobb.
Likte ikke at du måtte sitte alene,UNA, men det gikk jo greit og kanskje du fikk den største opplevelsen siden sidemannen kunne engelsk. Gleder meg til mer...


0
anbefalinger

ingrid - 12.07.2011 - 14:52

wow...

Ser ut som dere har det kjempe kjekt alle sammen. gleder meg til å se mer.. =)


0
anbefalinger

SOLFRID - 14.07.2011 - 18:48

tante

likte ryggen din Linn, trodde du hadde med deg P 20?
klem


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til