Dag 7 i Mongolia

Den store museumsdagen! Pluss et super-awkward møte med Orlom.

Temple of Developing WisdomVi begynte friskt og raskt på National Museum of Mongolian History hvor vi var gjennom alt fra steinaler til nåtid. Særlig Djenghis Khan utstillingen og revolusjonen var fascinerende avdelinger. Når vi var ferdige fikk Una og Linn skrevet diverse navn i kalligrafi av en hyggelig ung mann som satt ved inngangen.

 

Neste stopp på programmet var Museum of Natural History og som vi var blitt lovet av våre andre turistvenner var dyrene utrolig latterlige. Maken til dårlig utstopping skal man lete lenge etter (se bildet av pingvinbabyen), med utstående øyne, synlige sting og generelt klumpete arbeid. Men vi var der ikke for de utstoppede dyrene, men for DINOSAURENE! Mongolia er stedet hvis man vil bli arkeolog. Ekstremt mange nye dinosaurer er oppdaget her og man finner stadg flere. Vi gikk rundt som små unger og koste oss glugg i hjel (og snikfotograferte).

 

Etterpå praiet vi en taxi og dro til Bogd Khans Winter Palace. Her ble det også en del snikfotografering, og livlige diskusjoner om hvor vidt buddhister har guder eller ikke. Veldig fint sted, men en smule loslitt.

 

Kl 18 møtte vi Orlom på Suhbaatar Square og gikk for å spise middag. Hun snakker minimalt med engelsk og det hele var en ganske pinlig affære som kulminerte i at VI måtte betale for maten hennes. Etterpå unnskyldte vi oss med at vi skulle tidlig opp og gikk tilbake til hostellet.

 

I morgen tidlig blir det ny togtur og vi blir uten nett til mandag.Tips en venn | Del p facebook

Kommentarer til artikkelen (0)

Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til