Togtur og dag 1 og 2 i Xian.

Tog, terrakottakrigere og to nye venner.

Vi klarte å skaffe en taxi til togstasjonen (etter litt stress) og var ute i god tid. Taxisjåføren var en hissig mann som ikke virket som han likte oss og som ikke snakket engelsk. På togstasjonen var det altfor mye folk, som det generelt er her, men vi fant frem. Vi hadde fått sitteplasser på hver vår side av gangen. Stine og Linn satt med 4 kinesere og Una og Hege satt med to nonner. Her skulle vi altså være i 18 timer. Kineserne som satt med Linn og Stine rullerte hele tiden med andre i vognen. Muligens for å se på de rare utlendingene. Linn fant tonen med en søt baby. Vi fikk høre om angrepene i Oslo og vi ble helt forferdet. Det er vanskelig å forstå at noe sånt kan skje i lille Norge. Vi håper det går bra med alle kjente og kjære, og føler med familiene til de skadde og drepte.

 

 

Ble mye boklesing og lite søvn på de fleste så når vi endelig var fremme på hostellet bestemte vi oss for å ta en rolig dag. Vi spiste middag på en rolig restaurant i en slags romersk-inspirert bakgate. Vi traff igjen en canadier (Anthony) og en amerikaner (Megan) som vi hadde møtt på hostellet i Beijing og pratet en del med dem utover kvelden. Vi skulle se Harry Potter 7, del 2, men kvaliteten var så dårlig at vi orket ikke.

 

I dag kl 7.30 fikk vi to nye beboere på rommet, et par som er veldig hyggelige. Jenten er svensk og gutten er nederlandsk. Vi har vært på guidet tur og sett på terrakottakrigerne. Megan og Anthony var med, og vi møtte også flere artige folk fra hostellet bl.a. Phil (Canada), og et engelsk par. Det har vært sykt varmt i dag og alle holdt på å renne vekk. Krigerne var flotte, men guiden var skummel, vanskelig å forstå og kjeftet hvis du ikke hørte etter. Etterpå dro vi for å se på en keisergrav, men det var bare en ås... Nå er vi tilbake på hostellet og vurderer middagsalternativer.

 

Vi endte opp med å spise på en restaurant der store deler av lokalbefolkning var. Her fikk vi en bolle med to sauser som ble varmet opp på en butanbrenner på bordet og så kunne vi bestille ulike typer kjøtt, nudler og grønnsaker og koke dem selv. Vi visste ikke helt hva vi bestilte, men det gikk noenlunde greit. Bortsett fra blackened chicken som så ut som og smakte fisk. Meget spesielt. En interessant opplevelse om ikke det beste måltidet...Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (6)

0
anbefalinger

Storesøster - 24.07.2011 - 10:29

Godt at du er i godt hold:)

Vi er dypt rystet her også, og har store problemer med å forklare dine tantebarn at dette har skjedd her i Norge. Mellomste fikk ikke sove i natt...... Bildene er gufulle, og historien er vanvittig. Drapene er uforståelig, og vi sitter igjen med en følelse av tomhet. Det var menge menneskeliv som gikk tapt, og vi tenker på de etterlatte.....
Barna lurte på om du hadde det bra, for kunne det skje her, så kunne det i hvertfall skje i verden. VI ser stadig vekk på bildene dere legger ut, og det gjør at du er litt nærmere Una:) Tantebarna dine elsker bildene, også minstemann. VI er kjempe glad i deg og ønsker deg en fortsatt fantastisk opplevelse. Store klemmer.


0
anbefalinger

Linn - 24.07.2011 - 16:18

Flere bilder

Hei alle trofaste lesere!nFlere bilder har vært etterlyst, og jeg kan med glede meddele at det skal dere få. Bilder fra turen til Den kinesiske mur er nå lagt opp. En haug med andre bilder fra de siste dagene ligger klare, men kan dessverre ikke lastes opp før i morgen. Trenger nemlig Una sitt passord, og det blir litt vanskelig nå, da hun og resten sover.

Klem fra Linn


0
anbefalinger

Stig - 24.07.2011 - 17:56

Fint

Gleder meg til flere bilder! Vil se alt det fantastiske dere opplever:)


0
anbefalinger

Lene - 25.07.2011 - 9:14

Hilsen fra Luster

Nå er vi på plass i Luster og har endelig en stabil internettforbindelse...Kom hit i går kveld etter å ha tilbrakt noen fine dager i bryllup i Valdres. Her var det fering 3 dager i strekk med masse god mat og moro for store og små:-) Vakkert brudepar og flott fest!

Veldig kjekt å lese om og se bilder av alt dere opplever. Er en smule misunnelig...Ser det er mye eksotisk mat på menyen også. Kan bare si at den svarte kyllingen hadde du ikke fått meg til å spise ihvertfall. Synes dere er veldig tøffe!
Trym, Vetle og Magnus hilser og vi gleder oss til å følge dere videre.

Klem fra storesøster


0
anbefalinger

Ma-To - 25.07.2011 - 21:49

Endelig bilder :-)

Klarer dere å fordøye alle opplevelsene og maten dere spiser?Dere bombaderes av inntrykk, fantastisk, -blir litt misunnelig. Norge er i sorg, folk har virkelig engasjert seg, så de tenner lys og legger ned blomster og går i fakkeltog.Hele verden sender hilsener og føler med oss.TOS


0
anbefalinger

Linn - 26.07.2011 - 3:20

Til Lene

Regnet med bryllupet var flott, synd jeg ikke fikk vaert der. Godt aa hoere at dere koser dere. :)rnHilse mye til Trym,Vetle og Magnus fra meg. Du kan forresten si til Trym at jeg har kjoept en liten drage til ham oppe ved den kinesiske mur, slik han oensket seg. Den er paa vei hjem i posten. :)rnrnDen svarte kyllingen var en anelse overraskende paa oss ogsaa, trodde ikke at den faktisk var svart! Vi smakte den alle sammen, men ingen var saerlig fan. Smakte en anelse fisk var velden generelle konklusjonen. Dessuten ser det jo ut som om edn har ligget aa raatnet en stund.rnrnKose dere mye i Luster. God sommer videre. :)rnrnKlem


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til