Good morning Vietnam!

Sleeperbuss med rikt “dyreliv” og alt for mange timer paa trebenker paa tog, men omsider: Vietnam.

Paa mandag satte vi oss paa bussen fra Kunming til Hanoi, en ca 10 timers tur. Bussene for anledningen var ogsaa denne gang sleeperbusser, dog av noe lavere standard enn sist. Vi hadde heldigvis IKKE TV paa denne bussen (det hadde vi sist, og det var et mareritt; Flomlys og skingrende kinesisk paa full guffe til langt forbi leggetid), men vi hadde derimot en ganske rik fauna som blant annet bestod av kakerlakker. MANGE kakerlakker. Til enkeltes store skrekk og gru. De balanserte langs sengekantene, paa gulvet, og noen kryp soekte ly i madrassene vaare. Kan forresten nevnes at sengene er omtrentlig et bussete brede, og anslagsvis 170 cm lange (jeg har ca 1 cm klaring i hver ende, noe som gjoer at jeg dunker i kanten hver gang det humper).

......

05.30 campet vi, troette i trynet, utenfor grensen i paavente av at den skulle aapne (2,5 timer seinere). Vi slapp heldigvis i gjennom paa begge side, og befant oss omsider i Vietnam, naermere bestemt Lao Cai. Der kjoepte vi de beste (trodde vi) og billigste togbillettene vi fant, som var i retning Hanoi. Angsten i flokken begytne aa bre seg da vi innsaa at vi skulle tilbringe de neste 11 timene (som til slutt viste seg aa bli de neste 13) paa trebenker. Ja, dere leste riktig: trebenker. Rett og slett vanlige hagebenker med ekstra rett rygg, for aa forsikre en om at reiser skal bli minst mulig behagelig. Toget var dessuten rimelig lokalt, og det var ikke mange andre hvite ansikter aa se noe sted (men det var nok i og for seg helt greit). Det gikk ikke lange tiden foer vi hadde tresmak i rompen hele gjengen, og enkelte endte til slutt opp med trusekant-gnagsaar. Toget vaart var av en eller annen grunn forsinket, og vi ankom Hanoi slitne seint i gaar kveld. Da vi ankom hostellet hadde de (saaklart) overbooket, og hadde derfor ingen rom til oss. Vi ble da sendt videre til et hotell (betalte samme pris for natten, saa greit nok). Da vi endelig kom oss inn paa det etterlengtede rommet saa vi at vi kun hadde faatt sengeplass til tre. Vi ble en anelse skuffet, men smarte som vi er fyttet vi sengene sammen, og fikk det til aa fungere. Flott feiring av 25-aars dagen til Una med andre ord.


......

I dag har vi egentlig ikke gjort all verden. Vi har sett oss litt rundt i gamlebyen (der vi bor), i tillegg til at vi klarte aa finne fram til den kambodsjanske ambassaden. Visum til Kambodsja er naa i boks, saa da var det en ting ute av verden. Vi har i tillegg spist en bedre middag for feire Una; middagen var forholdsvis dyr, naermere 40 kr per person (men her var det snakk om biff, andebryst og kyllingfilet). Den stoerste bursdagsutskeielsen fant sted i kveld;  vi fant en iskremcafe hvor vi feiret  med aa dele et stort fat med is. Vi valgte ut 20 kuler med is - alle var forskjellige smaker - og hele gjengen smakte paa de respektive isene. Til slutt skrev vi ned en evaluering av hver smak. Helt supert! Kan nevnes at blant annet kanel-is og sorbet med diverse baer var kjempegodt, mens durian-is (durian er en frukt med en svaert karakteristisk lukt) ikke var noe aa skrive hjem om. Sistnevnte var kveldens stor taper, og fikk 0 poeng totalt. Naa er feiringen overstaatt, og fire slitne (og mette) kropper kryper naa til sengs.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (7)

0
anbefalinger

Linn - 10.08.2011 - 15:41

Forfatter

Innlegget over er skrevet av Linn, bare logget paa med Stine sin bruker. Jeg vet det har vaert etterlyst innlegg skrevet av meg (Hei mamma), saa tenkte derfor aa presisere det her. :)

Bilder kommer forresten i morgen. De andre sover allerede, og denne PCen er treig. God natt. :)


0
anbefalinger

solfrid - 10.08.2011 - 19:17

tante

det hørtes ut som en veldig slitsom tur dere har hatt, godt dere har vett å kose dere. Du er vel snart på kjente veier Linn, spennede å høre om det har skjedd store forandringer i Kambodsja siden sist du var der ( hvis det er dere har vært før da). Sov godt. klem


0
anbefalinger

Grethe (mamma) - 10.08.2011 - 20:44

Innlegg

Ja, jeg har ventet på at du også skulle skrive noen ord, så bra med en presisering. Ha, ha! Snakk om å omstille seg: Fra en ubehagelig reise til et enormt etegilde. Is er godt, men det der var vel i meste laget :)Det svinger voldsomt for dere, men dere takler det meste virker detsom. Kanskje dere etter hvert får hver sin seng også. Gratulerer med overstått, Una! Kos dere i Vietnam! Det er et flott land når en ikke roter seg ut i trafikken. Jeg snakker av erfaring!


0
anbefalinger

Emma og Svein - 10.08.2011 - 21:57

Reiselysten

Sleeperbuss er definitivt ikke noe for meg. Måler 192 cm. Imponert over matinn taket. Er magen helt herdet nå? Svein


0
anbefalinger

Linn - 11.08.2011 - 5:59

Til pappa

Har kjoept Kopiko (Kaffedrops) i dag. De er like gode som de pleier. Har planer om aa proeve aa faa sendt hjem en pakke eller to fra Saigon. ;) Klem


0
anbefalinger

Norvald - 12.08.2011 - 21:03

Rullende senger

Er ikke sikke på at Norway Buss Ekspress hadde fått lov å kjøre med disse bussene i Norge. En bråbrems og det blir samling i front. Er likevel sikkert en grei måte å ta seg frem på når man reiser om natten og alt går bra. Nyt turen på havet. Området dere drar til skal være rene perlen.

Norvald


0
anbefalinger

Linn (den store/ gifte utgaven) - 18.08.2011 - 10:57

IS

Det der var da ikke mye is for en Lavik, vel?? ;-)

Den bussen hadde definitivt ikke vært noe for meg.. God tur videre!


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til