Dag 2 og 3 i Hanoi.

Markeder, tårn og delvis styrtregn.

Torsdag stod vi opp tidlig for å ta turen til Ho Chi Minhs mausoleum. Vi praiet en taxi og vandret bort til den store steinbygningen, lykkelig uvitende om at det var kleskode for å slippe inn. Vi ble stoppet ved inngangen grunnet våre bare knær (kan nevnes et det slapp inn vietnamesere i like korte shortser som de vi hadde på), og fant ut det ikke var noen videre grunn til å diskutere. Vi gikk litt rundt i et fint parkområde ved mausoleet, da det plutselig begynte å høljeregne. Vi kom oss til et marked og søkte ly der. Markedet strakk seg over 3 etasjer, og var rimelig digert. Der hadde de alt mulig, både av klær, sko, hatter, munnbind og mat. Seinere på dagen gikk vi tur rundt Hoan Kiem Lake, som ligger like ved hostellet vårt. Der er det et fint grøntområde rundt, og en pagoda er plassert på vannet. Etter kort tid åpnet atter en gang himlens sluser seg, og vi holdt nesten på å drukne. Vi krøp til slutt til korset og anskaffet oss paraplyer, og fortsatte turen i regnværet slik ekte bergensere gjør.

....

I dag har vi atter vært på sightseeing. Resepsjonisten vår virket en anelse sjokkert da vi takket nei til taxi, og forklarte at vi heller ville gå i 20-30 min. Vi tok først turen til flaggtårnet, som vi hadde planlagt å gå inn i, men som var stengt fordi det er fredag i dag. Vi vandret deretter inn i Hanoi Citadel, og fant et annet bygg å bestige. Citadellet viste seg å være veldig fint, og vi gikk rundt der i over en time. Vi passerte også i dag mausoleet til Onkel Ho (som han visstnok kalles), men vi gikk ikke inn i dag heller. Vi gikk i steden for å se på One Pillar Pagoda, et fint, hellige lite bygg. Vi har snublet over noen artige smågater i dag, med mye fersk frukt og mange interessante mennesker. Like ved hotellet ligger det en kirke, St. Joseph katedral, som vi har vært og sett på i dag. Den var veldig fin, bare synd vi ikke kunne gå inn i den.

....

I morgen drar vi til Ha Long Bay, og blir borte i 3 dager. Da har vi sannsynligvis ikke internett (skal bla. bo på båt), så bekymre dere ikke, trofaste lesere, dersom det ikke kommer nytt innlegg før mandag eller tirsdag.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (5)

0
anbefalinger

solfrid - 13.08.2011 - 17:55

tante

du passet som fruktselger Linn, kjekt å ha noe i bakhånd skulle det skårte på penger under turen ! klem


0
anbefalinger

Tara - 15.08.2011 - 7:07

Sol?

Kor er brunfargen din Hege??


0
anbefalinger

Hege - 15.08.2011 - 10:31

Til Tara

For en frekkhet. :p Eg trodde vi var enig om at eg ikkje ble noe brun, men anyway, hvis du hadde sett ryggen, saa hadde du sett at eg har blitt litt brun! Beina derimot e det verre med...


0
anbefalinger

Tara - 21.08.2011 - 10:51

??

Mhm. Må sei at det er litt forskjell på å vere brun, og det å få eit raudt skille Hege. Men du kan vera Hege the white, so er eg Tara the grey! Vi kan sei da sånn at eg ikkje skal sole meg, før du kjem heim igjen, so skal eg gjer alt for at du kan bli brunare (raudare) enn meg! Er det ein avtale?


0
anbefalinger

Hege - 22.08.2011 - 10:21

Til Tara the Grey

Det e en avtale! Ingen soling på deg.. må bare tilføye at det på ryggen e faktisk blitt litt brunt(ish)


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til