Dag 4 på Mui Ne

Fiskelandsby, hvite og røde sanddyner og atter en dag med bading.

Som de morgenfuglene vi er stod vi i dag altfor tidlig opp (klokken viste 05.15) for å se på soloppgangen fra stranden. Litt overskyet, men ellers et veldig pent syn. Frokost ble fortært, og kl. 07.00 stod vår sjåfør for dagen klar med en stilig (dog åpen) grønn jeep, berett til å ta oss med på tur. Vi startet ved fiskelandsbyen her i Mui Ne, hvor fiskerne stod ved stranden og greiet dagens fangst ut av garnet. Det går mest i småfisk, som seinere vanligvis tørkes, eller brukes til å lage fiskesaus av (en lukt man aldri glemmer, da den river helt forferdelig i nesen). Videre hadde vi en luftig tur videre i jeepen til de hvite sanddynene. Det er enkelt og greit en stor ørken. Her lånte vi oss “akebrett”, dvs flate plastbrett, slik at vi kunne leke oss i sanden. Vi storkoste oss med aking nedover bakkene. Vi endte opp med sand ABSOLUTT over alt, det inkluderer også at selv undertøyet til enkelte ble fullt. Til tross for dette storkoste vi oss alle sammen, som den gjengen med barn vi er. Kan forresten nevne at ørken er groteskt varmt, selvom vi var der tidlig på dag, og at svetten muligens har bidratt ekstra som lim for all sanden (i pannen og i barten blant annet).
Da vi vendte tilbake til vår eminente sjåfør ble vi tatt med til de røde sanddynene. Her takket vi pent nei til mer aking, og tok heller en rask fotosession med ymse akrobatikk (les: hopping og spretting). Siste stopp på dagens ekskursjon var Fairy Stream. Vi gikk oppover en grunn, rødbrun elv og så på stilige sandformasjoner. Her ble vi fulgt av to søte små lokale gutter, som plukket firkløver og blomst til oss. Hurra!

Vel tilbake på hotellet hoppet vi først i bassenget, deretter i havet, for å bli kvitt all ørkensanden. Vi plasket rundt i en god stund, før vi krøp opp på land igjen. Vi holdt oss stort sett i delvis skygge, kloke av skade. Mui Ne er, for de som ikke vet det, en ganske forblåst plass (noe som egentlig bare er deilig). Dette medfører store bølger, og som de tøffingene vi er, beveget vi oss atter ut i vannet. Det var kjempegøy! Men kan nevnes at nese og bihule har fått seg en real rens.


.....

Hva gårsdagen angår, kan det meldes om at vi ikke gjorde på noe som helst, bortsett fra å ligge å sløve i solen (hei lettere solbrent igjen), leke i bassenget og plaske rundt i sjøen. I tillegg fant vi igjen favoritt-is-stedet vårt fra Hanoi (riktignok i en mindre utgave), og spiste kanel-is og annen god is til alles store glede.

....

I morgen tidlig tar vi farvel med strandlivet, og tar buss videre til Saigon (Ho Chi Minh City).Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (8)

0
anbefalinger

Una - 25.08.2011 - 12:55

Saigon

Nå er vi fremme i Saigon og har brukt dagen til å få visum til Laos og se oss litt rundt.


0
anbefalinger

Linn - 25.08.2011 - 14:22

Saigon2

I tillegg har Una og jeg vaert og bestilt oss skreddersydde kjoler. Hurra! :D


0
anbefalinger

Stian - 26.08.2011 - 13:57

Traktordress

Bestiller herved 3 dresser med traktorer på :D


0
anbefalinger

Linn - 26.08.2011 - 14:35

Traktordress

Tosk! :P


0
anbefalinger

Storesøss - 26.08.2011 - 18:22

Utrolig fine bilder.

Ser kjempe kjekt ut.


0
anbefalinger

Storesøss - 28.08.2011 - 8:04

To tanter

Det er ditt minste tantebarn sin kommentar på det ene bilde, da hun ikke klarer å se forskjell på dere:)


0
anbefalinger

Una - 29.08.2011 - 15:50

Re: To tanter

Hehe, magisk. Hvilket bilde er det? Det av meg og Hege (hun med rødt hår)?


0
anbefalinger

Storesøss - 05.09.2011 - 19:45

JA:)

Har har en tendens til å se deg dobbelt. Og du er over alt, det e tate, det e tate. Så må jeg fortelle at ikke alle bildene er av deg, men også av de du er med, men like godt, så er det også tate:)


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til