Dag 1 og 2 i Saigon

Skreddersydde kjoler, krigsmuseum og marked.

I gaar (torsdag) ankom vi Saigon (Ho Chi Minh City) etter en 4,5 timers lang busstur fra Muine. Vel framme satte vi fra oss sekkene vaare paa hostellet, foer vi bega oss ut paa vandring. Foerste stopp paa programmet var konsulatet til Laos for aa skaffe visum. Da det var i boks, gikk vi innom blant annet Ben Thanh-markedet for aa glo litt. Der har de alt fra klaer og sko til trefigurer, suppeboller og mat. Videre tok vi turen til en skredder, hvor undertegnede og Una har bestilt seg hver sin kjole i silke og chiffon. Etter det ble det en tidlig kveld.

...

I dag ble det en baguette kjoept hos “damen paa hjoernet” til frokost, foer vi huket tak i 2 cycloer som transporterte oss til War remnants museum. Kan nevne at disse cycloene egentlig er beregnet 1 per person, men da vi bare fikk tak i ett par, satt vi to i hver. Synes en anelse synd i sjaafoerene vaare, men de saa ut til aa klare seg bra. Krigsmuseumet inneholder mange bilder og gjenstander fra Vietnamkrigen, blant annet en litt for godt detaljert oversikt over ulike torturmetoder brukt under krigen. Mange av bildene paa museumet er svaert sterke, spesielt de som er av mennesker med senskader etter bruk av Agent Orange er tankevekkere. Vi har ogsaa vaert en tur paa “the American market” (ogsaa kjent som Dan Sinh market). Der kan du faa skaffet deg full militaeruniform dersom det skulle vaere oenskelig. De har dessuten en del autentisk utstyr fra Vietnamkrigen, deriblant hjelmer, sko, vesker og dogtags. Spesielt sistnevnte er ganske creepy, da det staar navnet til personen som eide den. Vi har vandret en tur innom Ben Thanh-markedet i dag ogsaa, og anskaffet oss ymse ting. Noe til oss, noe til andre.

....

Naa kryper fire slitne sjeler i seng, for i morgen er det tidlig opp. Da reiser vi nemlig paa en 3-dagers tur paa Mekong-deltaet, og blir uten internett i de dagene. Kommer dessverre ingen bilder til dette innlegget heller foer vi er tilbake i Saigon.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (9)

0
anbefalinger

Storesøss - 26.08.2011 - 18:21

Gidder eg.

Nei, det gjør eg ikkje.......... E fortsatt gla i deg forde Una.............


0
anbefalinger

Ra - 26.08.2011 - 19:32

Lykke til

Har lest sultent gjennom bloggen deres igjenn ((-:

Fantastisk kjekt å se alle bildene dere legger ut. Kos dere riktig vel i Saigon, og videre, hilse til alle sammen Stine & Hege.

-Ruben


0
anbefalinger

mariel - 26.08.2011 - 19:41

kos dåke masse!

eg glede meg til å komme til vietnam eg og!


0
anbefalinger

Marit og Ove - 27.08.2011 - 6:08

God tur

Til Mekong-deltaet


0
anbefalinger

Storesøss - 28.08.2011 - 7:56

Håper på bilder

Håper på bilder av kjolene der har bestilt. Ellers god tur til neste mål, venter spent på bilder.


0
anbefalinger

Ma-Tos - 28.08.2011 - 9:15

Kjoler

Snakker vi om type "ballkjoler"?Ellers liker jeg bildene både de kreative og vanlige :-) God tur fortsatt


0
anbefalinger

Una - 29.08.2011 - 15:52

Re: Kjoler

Ikke akkurat ballkjoler. Knelang, så mer anvendeling. Veldig fin da, så kan godt bruke den på ball også :)


0
anbefalinger

Anne B.Lavik - 30.08.2011 - 13:41

mormor

Gleder meg til å se bilder av de flotte kjolene. Koselig å se på alle de fine bildene dere har tatt. God tur videre. Take care!


0
anbefalinger

Linn - 30.08.2011 - 16:14

Mormor

Kjekt at du også er inne og leser! Nå er det lagt opp bilde av kjolene, så nå kan du se. Veldig fornøyd selv. :) Vi skal være forsiktige. Klem


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til