Phnom Tamao Zoo

Vi tok en walk on the wild side og dro med Betelnut Tours til Phnom Tamao Zoo.

Etter en skuffende buffetfrokost dro vi til Lazy Gecko Café sammen med Siri. Der møtte vi også David fra USA som skulle være med på turen og guiden vår Sun, en meget artig liten kambodsjansk dame med god peiling på dyr. Vi kjørte de 45 km til zooen i en åpen jeep med leopard-lakk og det var mildt sagt en luftig opplevelse (noe som var meget behagelig). Dyrehagen er et sted hvor dyr som er blitt holdt som kjæledyr eller er fanget av snikskyttere blir plassert og deretter inngår i et avlsprogram for å øke bestandene. Phnom Tamao Zoo regnes som et av de beste dyrereservatene i Asia.

...

Vel fremme tok Sun oss med inn i en innhegning og vi så en mengde hjortedyr som gresset, deriblant en albino, og marabuer. Sun hadde jobbet 5 mnd i zooen tidligere og så ut til å kjenne absolutt alle dyrene personlig. Hun ropte på dem når vi gikk bort til burene og innhengningene og de kom løpende. Vi så hvite ekorn, enorme gulehale ekorn, mungoer, skilpadder, noen mår-aktige dyr, diverse hjortedyr, små jungelkatter, nattaper og andre aper. Vi fikk til og med lov til å kose på noen av gibbonapene som Sun kjente. De var veldig kjælne, men vi fikk beskjed om å passe oss for en av hannene da han kunne være aggressiv. Una kom litt for nær og han grep fatt i håret hennes og trakk henne inntil buret. Heldigvis slapp han raskt og hoppet rundt i buret og skrek. Gibboner lager den sykeste lyden i hele verden. Det ser ut som om kjevene dees skal gå av ledd. Vi så også på mange ulike fugler.

...

Vi spiste lunch sittende på tepper på en slags forhøyet plattform. Sun hadde laget maten og det var utrolig godt. En av de ebste lunchene vi har hatt. Etterpå dro vi for å se på solbjørner og månebjørner, leoparder, otere og tigre. Una ble helt forelsket i otrene som lagde kjempesøte pipelyder og løp rundt og ertet og lekte med hverandre. Hege satt med ryggen inntil buret deres mens hun så på leopardene og en av otrene kom og dyttet henne i ryggen så hun skvatt. De andre virket mer interessert i leopardene. Tigrene var også nydelige.

...

Sun kjøpte en sukkerroe til hver av oss før vi dro til elefantene. Hun introduserte oss for Lucky som var yndlingselefanten hennes og som hadde lært å danse og sparke fotball, noe vi fikk se senere. Vi fikk alle sammen klappe henne og mate henne med sukkerroer og bananer, og Sun viste hvordan elefanter kysser, nemlig ved å blåse hverandre i snabelen. Det var en fantastisk opplevelse å få nærkontakt med et så stort og vennlig dyr. Hun var veldig kosete og nysgjerrig og skulle hilse på alle med snabelen. Vi ble dekket av elefantsnått, men det var verdt det.

...

På vei tilbake til byen så vi flere små overfylte lastebiler med arbeidere som var ferdige på jobb. Vi så også den ultimate mopeden, nemlig en med tre voksne og to barn på. Vel hjemme spiste vi middag, sa hadet til Siri og tok en tidlig kveld da vi skulle ta bussen kl 6.30 neste morgen.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (1)

0
anbefalinger

Grethe (mamma) - 05.09.2011 - 19:37

ZOO

Utrolig mange fine dyrebilder. Likte spesielt godt det av uglen og det av leoparden. Elefanten var også sjarmerende -, og flink til å spille fotball. Hadde vært noe å ha på Tertnes fotballag :) God tur videre alle sammen!


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til