Dag 1, 2 og 3 i Luang Prabang

Nattmarked, templer, mating av munker og flotte fossefall; Gjengen befinner seg nå i Laos.

“”Mandags kveld ankom vi Luang Prabang nord i Laos. Slitne etter en mye reising sjekket vi inn på et gjestehus hvor undertegnede har bodd før. Vi tok oss tid til en kjapp middag, og en tur på byens nattmarked - hvor en kan finne alt fra klær og vesker til lamper, kaffe og malerier - før vi krøp til køys.

......

Om morningen i forgårs (tirsdag) våknet vi til høljende regn. Det ble derfor enstemmig vedtatt å se siste episode av “True Blood” før vi beveget oss ut på frokostjakt. Til tross for lett regn ble detetter frokost også tid for litt sightseeing. Vi var innom flere forskjellige templer, alle flotte og malt i gull. Ved det tempelet, Wat Tham Mo Thayaram, befinner visstnok et fotavtrykk av Buddha seg. Vi må nok ærlig talt innrømme at vi ikke var voldsomt imponerte, men så er det gjerne begrenset også hvor imponerende et fotavtrykk kan være (Til tross for at det var digert, og at det i følge ryktene skal ha tilhørt Buddha). Templene var i hvertfall veldig fine, og utsikten fra noen av dem er upåklagelig.Vi var tenkt å gå innom Nasjonalmuseet, men det var dessverre stengt, så det må gjøres en annen dag. Om kvelden gikk jeg (Linn) og Hege og fikk oss herlig massasje Lao-style. Det var full kroppsmassasje, som blant annet innebærer at massøsen trakker rundt oppå ryggen din, i tillegg til at man blir bøyd og strukket i alle tenkelige retninger. Utrolig deilig!

......

Før klokken var passert 5 om morgenen onsdag (snakk om å være dedikert), spaserte vi trøtte i trynet bort til ene nabogaten vår, klare for å “mate munker”. Vel borte kom det en rekke lokale damer, som ville selge oss ris og kjøtt og alt mulig annet de hadde tilberedt i løpet av natten, slik at vi kunne gi det videre til munkene. Som de flinke turistene vi er, handlet vi velvillig, og delte ut mat til de over hundre munkene som kom vandrende. Her er det snakk om lang, lang rekke.
Etter at munkene var fôret, var det så på tide at vi fikk i oss noe mat. Det ble baguette på hjørnet og nylaget fruktshake. Nam! Litt seinere på morgenen, nærmere bestemt kl 9, ble vi plukket opp av en tuktuk-sjåfør somskulle ta oss med til Kuang Si waterfalls. Nå er det, som dere kanskje allerede vet, regntid her. Det gjør at fossene og elvene var ekstra store og fine. Et særdeles flott syn, i flotte naturomgivelser. Ved fossene er det også et redningssenter for bjørner, og vi fikk se både malaysisk solbjørn og asiatisk svartbjørn leke seg.
Om kvelden ble det avslapping med middag og filmen “The Tourist” på en bokcafe like borti gaten fra gjestehuset vårt.
.......

I morges gikk vi en liten tur for å kjøpe oss frokost. Vi tok oss i tillegg en liten tur innom det lokale matmarkedet for å se på det som måtte befinne seg der; fersk, fristende frukt, griselabber, hele ender, med mer. Noe for enhver smak med andre ord. Da vi kom tilbake til gjestehuset vårt, så vi at vår nye venn, Charlie (amerikaneren vi hadde middagsdater med i Siem Reap), satt og ventet på oss i resepsjonen. Han skulle egentlig kommet noen timer tidligere, men grunnet regn var bussen hans fra Vientiane forsinket.
Da det i dag var sol og fint vær fant vi ut at det en aldri så liten fjelltur ville vært fint. Vi begav oss derfor opp på toppen av Mount Phousi, 410 trappetrinn over Mekong-elven. Det var mildt sagt en varm opplevelse, men en fin tur like fullt. Vi passerte mange flotte Buddha-statuer på veien, og på toppen av fjellet er det et tempel og en stor gull-stupa. Dessuten er det flott utsikt over Luang Prabang sentrum derfra.
Vel nede igjen, tenkte vi og atter en gang gjøre et forsøk på Nasjonalmuseumet. Denne gangen var det åpent, men derimot var det ikke alle i gjengen på 5 som var tilstrekkelig påkledd. Oppgitte, med fruktshake i hånden, gikk vi tilbake til gjestehuset igjen. Der fant Hege, Stine og Charlie ut at de ville slappe av en stund, mens Una og jeg gikk tilbake til Nasjonalmuseumet og det som tidligere var kongens palass. Det er ganske enkelt fantastisk flott å se på! Alt er kledd med bladgull, dvs. tak, vegger, trone, dører... Ja, absolutt alt. Vi presterte å være så lenge inne i museumshagen at vi ble innelåst, men kom oss ut til slutt (etter litt hjelp fra noen ansatte, som viste oss en alternativ vei ut).
Dagens middag ble inntatt på en restaurant på andre siden av elven Nam Khan. Vi ble rodd over av noen lokale, med imponerende manøvreringsevner i den sterke strømmen. Vi hadde BBQ Lao style til middag, noe som er kjempegodt. Da griller man det kjøttet man vil spise, samt koker nudler, grønnsaker og egg på egenhånd, over en grill som plasseres midt på bordet. En artig ting som er verdt å få med seg.

......

I morgen reiser vi på tur i 2 dager (trekking i fjellet, elefantbading, etc), og blir derfor uten internett, og sannsynligvis også uten mobildekning. Vi skal etter planen være tilbake lørdagskveld.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (3)

0
anbefalinger

Stig - 15.09.2011 - 12:28

Trøtte? :P

Hahaha, dere ser virkelig trøtte ut på bildene der dere sitter og venter på munkene. :P Men jeg forstår dere godt. Stod tross alt opp veldig tidlig. :) Munker er morgenfugler.

Bildene av elven og fossen var utrolig fine. Skulle gjerne sett de selv.

Siste bildet av den røde blomsten var også veldig fint. Noen som vet hva den heter?

Reiser til Åsane i morgen for å kjøpe meg stoooooooor sekk. :) Så dersom noen har noe de trenger så er det bare til å si i fra. :)

Nå er jeg ferdig med alle vaksinene også (har pga. litt misforståelse rundt hva forskjellen på twinrix, havrix og engerix er, fått ikke mindre enn tre doser av hepatitt B-vaksine på under 3 måneder. Skulle likevel ta de resterende dosene som etter planen, så da kommer jeg opp i totalt 4 doser av hepatitt B-vaksine og 3 av hepatitt A-vaksine). :P Supert!

Billettene er også betalt og det nærmer seg Thailand!! =)


0
anbefalinger

Linn - 15.09.2011 - 18:50

Bilder

Får av en eller annen grunn ikke lagt opp flere bilder (*kremt* Stian du kan gjerne sjekke det *kremt*), så dere får vente med flere nye bilder til lørdag kveld. God natt!


0
anbefalinger

Storesøss - 29.09.2011 - 7:54

SÅ MYE GULL:)

Ta med noe hjem til meg da:) Klemmiser


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til