Phonsavanh

Heldagsbesøk på krukkesletten, med besøk i små landsbyer og ødlagte templer.

Gårsdagen ble brukt på kaféen Jars, hvor vi booket litt forskjellig til turen til Australia. Alt i alt en fin dag, med lite aktivitet. Men det tok vi igjen idag, da vi brukte 9 timer på å utforske krukkeslette 1, 2 og 3 med den fantastiske guiden vår, Vuong, en danske (Anna) og en franskkvinne (Claire).

...

Krukkesletten er, for de som ikke vet det, flere hauger med store steinkrukker som ble laget for flere tusen år siden. Det er ingen som vet nøyaktig hvem som har laget dem og hvorfor de ble laget, men det er flere teorier, blant annet at krukkene ble brukt til å lagre whiskey i, eller at de ble brukt som gravkammer for de døde. En del av de lokale trodde at krukkene ble brukt av kjemper for å drikke whiskey av, og de spiste menneskeben som snacks.

...

Vi var også innom en landsby som lager silke fra silkeormer, og en familie som lager glassnudler fra bunnen av. En gruppe med barn syntes tydeligvis at vi var utrolig spennende og fulgte etter oss (på trygg avstand) mens de ropte "Sabaidee!", som betyr "hei". Vi besøkte den gamle hovedstaden i provinsen og et tempel som ble bombet av amerikanerene på 60-tallet. Det høres kanskje ikke mye ut, men det tok sin tid og nå er vi ganske så slitne. Det stopper heldigvis ikke eventyrlystne jenter, for imorgen går turen videre til Vang Vieng.

...

Området vi er i nå ble hardt rammet under Vietnamkrigen fordi Ho Chi Minh-stien delvis gikk gjennom denne provinsen og amerikanerne følgelig bombet det sønder og sammen. En annen grunn til dette var at bombefly som ikke fikk sluppet lasten sin i Vietnam slapp den over Laos så de skulle slippe å gå gjennom omfattende sikkerhetsprosedyrer når de landet igjen. 30% av bombene ble aldri detonert og ligger fortsatt som en trussel overalt. Bomberester er en del av dagliglivet for folket her og brukes til alt fra askebeger til gjerdestolper til gryter. Vi har ikke vært i noen farlige områder, men forskjellige steder ligger det merkesteiner ved veien. Hvis man holder seg på den hvite siden av merkesteinene er man på et ryddet område, mens den røde siden indikerer at man kun har ryddet det som ligger på overflaten.

 

 

https://legaciesofwar.org/about-laos/secret-war-laos/

http://en.wikipedia.org/wiki/Xiangkhouang_Province

 Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (4)

0
anbefalinger

Linn - 21.09.2011 - 10:36

Vang Vieng

Vil bare melde om at gjengen nå er trygt framme i Vang Vieng. :) En noe interessant kjøretur, i hovedsak grunnet to jordrotter (eller noe i den dur), men mer forklaring kommer seinere. :)


0
anbefalinger

Mariel - 23.09.2011 - 9:28

haha

maa sei daake har ein litt meir heftig sightseeing plan enn da eg har. Haures ut som om daake har da fint. Eg har egentlig berre chilla i Kampot dei siste 5 dagane. Blir nok eit par daga te :P Glede meg te ny update fraa daake


0
anbefalinger

Storesøss - 29.09.2011 - 7:59

Hmmmm

Hva er alle disse pottene godt for?? Prøver de å skjule noe? Og hvorfor så stolt av alle bombene? Jeg lurer....


0
anbefalinger

Linn (den store/ gifte utgaven) - 29.09.2011 - 8:44

Flotte bilder!

Så stilig med alle de krukkene! Kjempeflotte og morsomme bilder :-)


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til