Vang Vieng

Den lenge etterlengtede oppdateringen fra våre reiser.

Onsdag dro vi fra Phon Savanh til Vang Vieng med minivan. Vi var veldig opptatt av å være tidlig ute da vi ikke ville at bagasjen vår skulle plasseres på taket (det er bare plass til tre sekker i bagasjerommet). Til vår store glede viste det seg at vi var de eneste passasjerene bortsett fra sjåføren og venninnen hans. Veien til Vang Vieng viste seg å være langt bedre enn veien til Phon Savanh og vi ble ikke forsinket av et eneste jordskred. Litt spesielt var det likevel at sjåføren stoppet langs veien for å kjøpe to levende gnagere bundet med tau rundt føttene. Disse ville han ha med seg i bilen og dermed måtte all bagasjen vår flyttes frem til baksetet så han kunne ha de to enorme jordrottene i bagasjerommet. Vel fremme fant vi hostellet vi var blitt anbefalt av Magda (en jente vi traff i Phon Savanh) og sjekket inn. Ble en rolig dag med en liten tur ut på Bucket Bar med Magda på kvelden siden hun skulle dra dagen etter.
...
Torsdag stod vi opp og spiste frokost på Central Backpackers før vi så oss litt rundt i den lille byen. Ca kl 14 dro vi til tubing-kontoret, booket hver vår tube og hoppet på en tuk-tuk til den første baren på elven. Konseptet er dette: man seiler i en badering (tube) nedover en elv med masse barer på begge sider. Barene prøver å lokke deg inn med ulike attraksjoner som vannsklier, slengdisser, surfebrett, spray-on-tatoveringer og gratis drinker. Når man passerer en bar hiver en av de ansatte ut et tau til deg og hvis du vil inn til baren tar man tak i det og blir dratt inn til land. Nå skal det nevnes at ingen av oss var veldig på drikkingen, men folkene og de ulike attraksjonene var kjempeartige. Vi fikk sprayet på oss alt fra elefanter og hjerter til "I love Lao", slengte oss ut i slengdisser og Una og Stine tok en vannsklie som endte i et hopp (ala Holmenkollen). Vi hadde det utrolig kjekt, men var veldig slitne da vi kom oss hjem i skumringen.
...
Fredag ble suksessen fra torsdagen gjentatt og vi ble kjent med to belgiske gutter som vi også tok en tur på Bucket Bar med på kvelden. Una og Egon slo Stine og Bran i biljard, men bare så vidt. Una var likevel veldig fornøyd, mens Bran bannet på flamsk.
...
Lørdag var vi på tur til Blue Lagoon og Krabbehulen. Ifølge lokalbefolkningen bor det en enorm gul krabbe i denne hulen og en gang i året kommer krabber fra hele jungelen strømmende inn i hulen før de like plutselig forlater den igjen. Vi fikk forhandlet oss til en god tuk-tuk-pris og ble kjørt de 7 km til hulen (siden vi ikke ante hvor den var). Vel fremme måtte vi klatre ca 200 m opp en sti som lignet Stoltzekleiven og så var vi fremme. Hulen var diger og vi utforsket litt av den med hodelykter. Det ble besluttet at det var på tide å snu da vi kom over noen blå eddekopper som skinte i mørket og hoppet rundt. Det skal nevnes at på stien kom vi også over slanger og rosa tusenbein (sannsynligvis giftige). Den blå lagunen viste seg å være elven og var slett ikke blå. Vi gikk tilbake til byen gjennom noen koselige små landsbyer og så på det utrolige landskapet her. Det var også utrolig mange fine øyenstikkere og sommerfugler. Og mye gjørme. Vi stoppet for en fruktshake på en liten restaurant ved veien og den utrolig koselige eieren viste oss rundt i frukthagen sin som han var meget stolt av. Han var thailandsk, hadde reist rundt i store deler av Europa og var engelsklærer på den lokale barneskolen. På kvelden var vi og spiste middag på en restaurant ved elven sammen med de belgiske guttene. Etterpå gikk de for å ta noen øl, men vi besluttet å ta en tidlig kveld og heller slappe av litt.

...

Søndag tok vi en rolig dag og dristet oss bare en kort tur over rismarkene for å fotografere det yrende insektlivet. Det ble tatt en del fine bilder, men de to rødtoppene måtte lide da begge ble solbrente. Generelt var det altfor varmt og alle holdt på å smelte.

...

I dag har vi tatt minibuss i 4 t og er nå fremme i hovedstaden Vientiane. Her skal vi være i ca 3 dager før vi krysser grensen til Thailand. Vi har allerede sett Black Stupa og Triumbuen, og i morgen blir det mer sightseeing.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (9)

0
anbefalinger

Katrine - 25.09.2011 - 10:28

Think Pink

Ååååååå så fantastisk gøy:D For en drømmereise dere har!!!! Håper dere koser dere masse:D Miss u!!!!


0
anbefalinger

Silje - 25.09.2011 - 12:33

Vi e på vei til ullevål!!

Må si eg misunner dokkar litt med den tubingen altså! Virker driit gøy =D Selvom sklien til Linn så grådig vond ut, med tanke på de leddene som holder sklien sammen!

Ellers vil eg bare si at VI E PÅ VEI TIL ULLEVÅL!!! Og at det var herlig stemning i Fredrikstad!! Og no e det bare å se frem til cupfinalen! Håper eg kan misunner dere også litt =)

Ha en fin reise videre! Suss


0
anbefalinger

Linn - 25.09.2011 - 14:25

Ullevål

Jepp, vi storkoser oss! :D Sklien var bare gøy den, Silje. Ikke noe vond.

Har fått med oss at vi er i cupfinalen. Det er jo fantastisk! Og typisk, siden det er når jeg ikke er hjemme. :P Vi er i Australia når finalen skal være, så har planer om å prøve å få sett deg. I år går vi for gull!

Klem


0
anbefalinger

Linn - 26.09.2011 - 13:23

Vientiane

Da er gjengen ankommet Vientiane, Laos' hovedstad. Herfra kan vi se Thailand. ;)


0
anbefalinger

Stian - 27.09.2011 - 11:45

Tubetur

Så veldig artig ut med tubetur. Et litt annerledes badeland. Bare håper dere husket sprøyter mot kolera og hepatitt før dere dro. Så litt kakaofarget ut det vannet :D

Flotte bilder av øyenstikkerne forresten.


0
anbefalinger

Linn - 28.09.2011 - 9:32

Tubing

Jepp, veldig artig med tubing. Drikkevaksine mot kolera og sprøyter mot hepatitt har vi såklart tatt. ;) Rimelig brun elv, men ikke så rart, er tross alt deler av Mekong. ^^


0
anbefalinger

Storesøss - 29.09.2011 - 8:13

YEAY

Så mye gøy med så enkle midler. Her har vi noe å lære til utbygging av hytten. Hadde vært utrlig kult med en sånn rutsjebane:) Mye gøy dere finner på. Stor klem UNA:)

Hvem er det som tar alle de flotte nærbildene av øyenstikkere, maur, sommerfugler m.m?? Hvor er alle edderkoppene? Har ikke sett så mange bilder av de:)


0
anbefalinger

Linn (den store/ gifte utgaven) - 29.09.2011 - 9:00

Jeg vil se blå, glinsende, hoppende edderkopp

Heey - hvor er bildene av de blå, glinsende, hoppende edderkoppene?? Facinerende!! :-D

Så morsomt ut med det "badelandet", litt sånn hippie-style?! ;-) hehe!


0
anbefalinger

Una - 29.09.2011 - 15:21

Edderkopper og andre småkryp

Alle tar bilder av småkrypene. Vi deler heldigvis en felles fascinasjon der. Edderkopper tar vi bilde av når vi finner noen store fine. De blå og glinsende hoppet dessverre bort før vi fikk tatt bilde. Og vi fant ut at vi ikke skulle følge etter dem. Man vet aldri når de snur og angriper. Linn ble for eksempel angrepet av en kneler hun prøvde å fotografere.

PS! Storesøss: Vi tar jevnlige pauser innimellom all utforskningen, ellers hadde vi ikke overlevd. Men er som regel ikke noe særlig å skrive de dagene vi bare sløver på hotellet og spiser og leser. Vi er fortsatt veldig gode venner. Vi har enda ikke hatt noen store krangler :)


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til