Chiang Mai

Zip-lining, tigre og kvinner med lange halser.

Fredag kveld forlot vi Vientiane med minibuss og kom oss rimelig knirkefritt over grensen til Thailand. Bussturen var ikke fullt så knirkefri for Una og Linn som prøvde å sove i setene sine med setene til de foran i fanget. Veldig trangt og ikke veldig hyggelig. Da vi kom frem til hostellet kl 6 om morgenen ble vi møtt av en gjeng fulle backpackere som hadde holdt det gående hele natten og fått matchende tatoveringer på rumpen. Det var... interessant. Vi fikk et rom da resepsjonen åpnet kl 7 og stupte straks i seng da ingen hadde sovet noe særlig på bussen. Resten av dagen ble brukt til å utforske byen og å gå innom et uvisst antall bokbutikker på jakt etter bøkene vi aldri finner.

 

Lørdag var det tidlig opp og inn på en ny minibuss. Heldigvis var denne turen vesentlig mye kortere og spenningen stor for vi skulle zip-line! Konseptet er at man strekker en wire fra et tre til et annet gjennom jungelen og så sklir bortover ved hjelp av en sele med hjul. Guidene våre var fullstendig fra vettet og gjorde elleville stunts mens de spøkte og lo. Zip-liningen var fantastisk og rappeleringene (10,20 og 40 m) gav skikkelig sug i magen. Sikkerheten var høy og vi var til enhver tid festet til en kabel eller wire slik at det var umulig å falle ned. En utrolig artig opplevelse. På vei tilbake til hostellet sovnet alle i minibussen. På kvelden gikk vi på søndagsmarkedet og gjorde noen røverkjøp.

 

I dag har vi vært på en liten ekskursjon til Tiger Kingdom og Long-Neck Village. I Tiger Kingdom fikk Una og Stine muligheten til å klappe og leke med både små og store tigre. De var utrolig myke og helt nydelige. Una forelsket seg helt i en tigerunge som het ″kylling″ på thai. Han var en ordentlig rampegutt på 3 mnd som syntes det var veldig artig med kameraer. Linn og Hege syntes det var for dyrt og ble igjen i kafeen utenfor. Etterpå dro vi til Long-Neck Village som er stedet der kvinner setter mange ringer på halsene sine over tid slik at halsen ser lengre ut. Dette ansees som vakkert, men er ikke særlig sunt. Vi fant også ut at de setter ringer på leggene slik at de blir tynne. Selv små jenter løp rundt med ringer.

 

I morgen skal vi slappe av på hostellet før vi setter oss på en buss til Bangkok på kvelden. Håper bussturen blir bedre denne gangen.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (4)

0
anbefalinger

Ma-Tos - 04.10.2011 - 9:19

"Tigern"

Kjempesøte tigerunger. Tenker meg at dette var topp Una. Hadde vært litt mer skeptisk til de store.

Dere er så flinke å skrive ,ta bilder og vise oss andre det dere opplever. Det er gøy å følge med :-)

Klem og takk for det til alle 4.


0
anbefalinger

Lene - 04.10.2011 - 12:15

Hilsen fra Nordsjøen

Ser ut som om dere koser dere veldig. Kan det bli for dyrt å kose med tigre Linn???

Blir litt misunnelig her jeg jobber og sliter i 30 knop vind ute på Eldfisk ($$$). Godt vi har ubegrenset med slangeis i fryseren :-)

God klem fra storesøster


0
anbefalinger

Linn - 05.10.2011 - 13:10

Tigre til Lene

Vel, det var dyrt nok å skulle kose med tigre. :P Dessuten skal vi i tigertempelet i morgen, så det blir uansett mer tigre da. ;)

Kose deg i Nordsjøen, vær forsiktig i stormen. Spise litt ekstra slangeis for meg. ;D

Stor klem


0
anbefalinger

Storesøss - 11.10.2011 - 9:42

Høydeskrekk?

Nei, her finnes det ingen skrekk, håper det fortsetter når du kommer hjem:) Ser kjempe gøu ut å fly gjennom jungelen. Tigre, tigre, tigre, fantastisk, de mest utroligste og fasinerende dy altså!!! Håper du ringer oss snart og at dere har fått undertøy som passer nå??


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til