Roadtrip: Tin Can Bay - Brisbane

Siste del av kjøreturen, med en liten avstikker til Australian Zoo.

Vi tok turen nedom havnen i Tin Can Bay, for vi hadde hørt at de matet ville delfiner der hver morgen. Vi kom ned der klokken 7 og da var delfinene allerede på plass. Delfinene kom helt opp til stranden og Una fikk sneket seg til å tafse på den ene delfinen, som tilfeldigvis ikke var lov. Hun fikk kjeft og ble truet med bot. Men alt gikk heldigvis bra og hun ble ikke loppet for penger.

 

Historiene om delfinene var som følger: på 50-tallet var det en delfin som var blitt angrepet av hai og blitt strandet i Tin Can Bay. Fiskerne gikk ned hver morgen for å mate den og da den var blitt frisk igjen forsatte den å komme tilbake hver morgen. Den hadde også med seg flokken sin innimellom. Nå tre generasjoner senere forsetter den samme flokken å komme inn. De er veldig terretoriale og lar ingen andre delfiner komme inn i bukten.

 

Da matingen begynte, gikk vi. Det var alt for lang kø og unger og sånt som skulle mate delfinene og det gadd vi ikke, for vi skulle nemlig til Steve Irwin Land - ooops, mener Australia Zoo.

 

Australia Zoo er som å komme inn i en sekt. Hele greien er som et stort alter til Steve Irwin, isped litt dyr. Ikke misforstå, dyrene var pene og interessante, og vi koste oss mye, men etterhvert ble det litt mye Steve. Det var Barbie-Steve, Steve karusell, statue av Steve og familien og en Steve Memorial Building. Du kunne til og med ta bilde med Steve, via greenscreen. På alle skiltene var det siluett-Steve, hvor det stod visdomsord som "Crickey!" og "Danger, danger, danger!" Vi trasket rundt i 5 timer og fikk blant annet klappe på keguruer og koalabjørner, noe som var ganske kult. Krokodilleshowet derimot var ikke kult og det var også ganske skuffende at de ikke hadde nebbdyr. Før vi gikk var vi også innom dyresykehuset. Der fikk vi se en liten pungrottebaby.

 

Vi kjørte til en rasteplass ett par kilometer utenfor zoo-en. Der møtte vi ett søtt australsk pensjonistpar og vi tilbrakte kvelden i bussen deres, hvor vi snakket om alt mulig rart.

 

I dag stod vi opp og kjørte mot Glass Mountain, som er vulkanske topper, før vi kjørte mot Brisbane. Vi kjørte på kryss og tvers i Brisbane før vi fant stedet vi skulle levere bilene på. Nå sitter vi på hostelet vårt. I morgen er planen å gå på Brisbane International Filmfestival (BIFF), høres det kjent ut? Vi skal faktisk se Trolljegeren.

 

Over og ut.

 Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (2)

0
anbefalinger

Linn (den store/ gifte utgaven) - 07.11.2011 - 10:59

"Wow, lok at her, she's a real beauty!!"

Skjønner godt at dere ble lei Steve-sekten, han var slitsom nok når han var i live, om ikke han skal hjemsøke en hel park! :-S

Ellers var det flotte bilder, som vanlig! Dere fikk ikke holde en Koala-bjørn, da? De er så søte!! :-)


0
anbefalinger

SØSTEREN - 16.11.2011 - 20:30

Eg synes Stev var kul, han er like hyper som reste

Una måtte du tafse på en delfin?? Ka e det som skjer? Dynes du burde få deg en skikkelig bot....... bare tuller, der har jo bare råd til grøt, så å bli loppet for penger hadde vel ført til bare brød og vann, og det unner jeg dere ikke. Snart jul nå........


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til