Byron Bay

Surfing, Nimbin og gamle kjente.

Dag 1

Vi ankom Byron Bay i to-tiden, fant hostellet vårt og sjekket inn. Vi fikk beskjed om at vi måtte sjekke ut og inn igjen på torsdag for å bytte rom og så sjekkeut og inn igjen på fredag for å komme tilbake til det første rommet. Stress! Men men, vi er chille backpackere og tar det meste på strak arm. Vi tuslet litt rundt i Byron Bay og så oss om og spiste en herlig grillmiddag.

 

 

Dag 2

Vi ble plukket opp kl 8 for vår første surfetime! Firmaet heter Mojo og instruktøren vår het Nojo (no joke). Vi plukket også opp fotografen vår Hughie og satte kursen mot Lennox Head for å sjekke ut forholdene. Bølgene var visstnok så perfekte som man kan få dem og Nojo var meget fornøyd. Vi varmet opp på stranden med en blanding av yoga og tøying, og fikk opplæring i hvordan vi skulle reise oss opp på brettet og se kule ut. Å ha det gøy og se kul ut er nemlig det viktigste når man surfer. Nojo ser forresten ut som en litt mindre Hulk Hogan.

 

Vi kastet oss ut i bølgene og ganske snart hadde alle fire klart å reise seg opp. Suksess! Nojo var ute i vannet og hjalp oss når han følte vi trengte det og vi hadde det kjempekjekt. Etter en stund var det hvilepause med appelsin der Nojo og Hughie benyttet anledningen til å vise sine kunster på brettene. Vi surfet en stund til og så gikk vi tilbake til bilen og badet i Tea Tree Lake som lå rett ved siden av. Vannet var brunt og fullt av tea tree oil fra trærene som stod langs bredden og skulle visstnok være veldig godt for huden og håret. Etterpå kjørte vi tilbake til Mojo og så på et slideshow med dagens bilder. Alle fire kjøpte hvert sitt armbånd med surfebrett på.

 

Dag 3

Alle fire våknet opp med gangsperr i muskler vi ikke ante vi hadde, men det spilte ingen rolle fordi vi gledet oss til å komme ut på brettene igjen. Denne gangen ble vi plukket opp av Wapu, om ifølge Nojo var gudfaren for surfemiljøet i Byron Bay, mesteren, morfrukten, kjempebananen, the great Kahuna osv. Vi plukket også opp Bennie, en artig liten franskmann som skulle være med å instruere. Wapu sa vi ikke kom til å ha fotograf denne dagen, men vi ba ham prøve å ringe Hughie og sannelig fikk vi ikke fotograf denne dagen også.

 

Oppvarmingen var mye den samme, men denne gangen fikk vi kastet oss ut i vannet raskere. Bennie var med oss ut i vannet og hjalp oss når vi trengte det. Når vi hadde surfet en stund kom Wapu og tok oss med en og en ut på dypet slik at vi fikk prøvd oss på en greenwave ( de store bølgene som er spisse og ser grønne ut rett før de kanter). Det var awesome! Vi prøvde oss også på å svinge med brettet. På slutten av dagen badet vi i Tea Tree Lake igjen.

 

Dag 4

I dag tok vi bussen til Nimbin, som er litt som fristaden Kristiania, der hasj og hippiekultur blomstrer. På veien stoppet vi og så på Nimbin Rocks, noen vulkanplugger som er hellige for Bundalung folket fordi de utfører manndomsritualene sine her. Selve Nimbin ligger ved foten av Blue Knobs, en samling fjell som sett fra Nimbin Rocks ligner en sovende mann. Stedet ble derfor regnet som et passende sted for gamle vismenn, og navnet Nimbin kommer fra ordet Nmbnge som betyr "liten, vis mann".

 

Nimbin var en bitteliten bygd med en stor personlighet. Alt er regnbuefarget og promoterer fred, hasj og kjærlighet. Vi ble tilbudt hasj og hasjkaker minst 10 ganger mens vi gikk opp og ned hovedgaten, men folk var utrolig hyggelige og ble ikke det minste furtne når vi sa nei. Vi var inne på Nimbin museum, Hemp Embassy og diverse små butikker som solgte alle slags urter og fargerike gjenstander og klær. Vi spiste lunch på en lokal kafé før vi tok bussen tilbake til Byron Bay.

 

Da vi kom tilbake til hostellet stod Unas venn Martin, fra folkehøyskolen, i resepsjonen. Overraskelse! Han måtte pent stå og vente på at vi sjekket inn igjen. Det var noe rot med systemet så vi ble stående i nesten en time for å prøve å forklare at vi hadde betalt for hele oppholdet og ikke skulle betale mer. Veldig frustrerende, men til slutt ble alt avklart. Vi ble med Martin på en lokal pub og satt og pratet en stund til han måtte gå. Vi avtalte å møtes dagen etter.

 

Dag 5

Vi hadde en rolig morgen mens vi ventet på Martin. Når han kom gikk vi en tur til Byron Point Lighthouse. Utsikten var nydelig med endeløse strender, steinformasjoner og delfiner som lekte i bølgene. Vi var også på Australias østligste punkt hvor vi badet før vi gikk tilbake mot Byron Bay sentrum. På veien gikk vi forbi "kjendisstranden" i Byron der mange australske kjendiser har hus, men vi så ingen vi kjente til. Vi spiste pizza på Eagle Boys før vi gikk hver til vårt.

 

Dag 6

I dag skal vi ta bussen i 12,5 t til Sydney. Yey...Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (4)

0
anbefalinger

Linn - 20.11.2011 - 0:04

Fyrtårn

Bare en liten rettelse: Fyrtårnet på bildet er ikke i Nimbin, men i Byron Bay. Så det er altså Byron Bay fyrtårn. Så vet dere det. :)


0
anbefalinger

Una - 20.11.2011 - 14:34

Sydney

Vi er innsjekket og klare til å legge oss i Sydney. Natta!


0
anbefalinger

Mariel - 20.11.2011 - 15:42

Byron Bay

Eg kjenne meg igjen her! Ka hostel budde dåke på forresten? Eg budde på nomads. Fyrtårnet va fint. Gjekk dåke the rainforest walk opp? Den va konge.

Håpe dåke kose dåke masse vidare.


0
anbefalinger

Stian - 21.11.2011 - 6:41

Surfing

Ser ut til at dere fremdeles har det kjempeflott der nede! Så skikkelig profft ut det bildet med alle foran surfebrettene! Flotte farger! Kunne vært et reklamebilde for surfesenteret :)


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til