Uluru aka Ayer′s Rock, kjært barn har mange navn

En tur til Australias hjerte.

Mandag 28.11

Vi dro avgårde til flyplassen der vi møtte Ragnhild og fikk gleden av å sjekke inn og plassere bagasjen på rullebåndet på egenhånd. Id ble heller ikke sjekket. Hallo terrorister? På flyturen hadde vi tver i stolryggen foran oss og vi så diverse filmer på den 3,5 t lange turen. Vel fremme fikk vi gratis transport til hotellet hvor vi stuffet alle tingene våre inn på Raghilds rom (vårt var ikke klart enda) og dro for å handle mat. Vi endte opp med å grille og var veldig fornøyd med det.

 

Jenten på Ragnhilds rom hisset seg veldig opp for hun hadde booket hele 4 mannsrommet for seg selv og kjeftet og smelte. Heldigvis ordnet personalet opp, og Ragnhild ble oppgradert til en suite for seg selv. Vi tok oss en dukkert i bassenget og så solnedgangen ved Uluru.

 

Tirsdag 29.11

Opp kl 4... Ja, du leste riktig: 4. Dette skyldtes at vi skulle se soloppgangen ved Uluru. Så vi busset avgårde i de kalde morgentimene og så en nydelig soloppgang. Deretter ble vi busset nærmere og la ut på en gåtur rundt hele formasjonen. Uluru ligger i semi-ørken og temperaturen var rundt 40 grader. Vi inntok store mengder vann, men ikke i nærheten av det anbefalte (1 l i timen). Runden er ca 10 km og vi brukte 4 t. Etterpå ble vi hentet og kjørt tilbake til hotellet hvor vi gikk og la oss kl  12.

 

Kl 14 stod Una, Linn og Ragnhild opp igjen og lagde middag, før vi dro avgårde til Kata Tjuta, eller Olgaene som de også kalles, noen andre fjellformasjoner i nærheten. Stine og Hege var ikke helt i form etter ørkenvandringen. Vi stoppet ved et utkikkspunkt på veien for å ta bilder og opplevde noen få dråper med regn. I ørkenen! Veldig spesielt. Etterpå kjørte vi videre til Walpa Gorge, en slags sprekk mellom to fjellformasjoner, og gikk inn og ut igjen. På veien så vi også ville kenguruer, eller wallaroos som sjåføren sa de het.

 

Da vi var ferdig kjørte vi og møtte en annen bil der Hege og Stine var med. Vi dro sammen til et utkikkspunkt for å se solnedgangen over Uluru. Det var koselig. da vi kom tilbake til hotellet gikk vi og la oss.

 

Onsdag 30.11

Una og Linn stod opp kl 5.30 for å se soloppgangen igjen. Det var vanvittig kaldt. Etterpå løp vi og la oss. Vi stod opp kl 9.30 og sjekket ut. Dessverre var flyet vårt en time forsinket. Vi gledet oss til å se film på flyet igjen, men dessverre var det bare fellesskjermer denne gangen så vi så Rise of the Planet of the Apes og leste. Da vi mellomlandet i Sydney var det en ny forsinkelse på en time så da vi endelg kom frem til hostellet i Melbourne var vi rimelig slitne.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (2)

0
anbefalinger

Lars Morten - 01.12.2011 - 12:02

Flott flott :)

kenguru --> walaroo --> wallaby . Rett skal være rett ;) en neste mindre enn den forrige.


0
anbefalinger

Norvald - 01.12.2011 - 21:11

Pent

Like flott som ryktene sa. Dere er heldig som får med alt dette


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til