Melbourne

Regn og kulde, men kjekt likevel. Og selvsagt The Great Ocean Road.

Fredag 01.12
Vi spiste frokost på hostellet og gikk ut for å utforske shoppingmulighetene i byen. På Queen Victoria Market fant Stine og Hege seg hvert sitt sjal. Una fant seg en julekjole i en billig butikk og var veldig fornøyd. Det regnet litt innimellom, men aldri lenge om gangen. Problemet var at det fortsatt var forholdsvis kaldt (dette er Australia!) og vi måtte gå med bukse og genser ute. Stine og Hege var veldig fornøyd med sjalene sine. Vi lagde spaghetti til middag og tok en rolig kveld.

 

Lørdag 02.12
Vi utforsket byen litt mer og var nede ved Federation Square som er litt det samme som Torgallmenningen i Bergen, en møteplass. Her var det mange ulike foreninger som hadde boder og vi så blant annet en rullestolbasket-kamp. Etterpå tuslet vi langs Yarra River og så oss rundt. Vi var også en tur inne på Crown Casino, et enormt luksusbygg. Her hadde de portnere i ordentlig Hotel Caesar-stil og en enorm juleutstilling⁄juleshow. Vi tok en gratis guidet bytrikk tilbake til hostellet og spiste lunch. Etterpå gikk Una og Linn en tur gjennom China Town og det Greske Kvarteret og så på Parlamentet.

 

Søndag 03.12

Idag stod vi opp grytidlig, for vi skulle nemlig på en Great Ocean Road tur. Vi ble hentet kl 7 av sjåføren vår, Dave, og bega oss ut på eventyr. Vi ble kjørt rundti en minibuss sammen med en gjeng andre turister. Første stopp var Bells Beach, som er en av Australias største surfestrender. Der så vi på noen surfere, mens vi drakk morgente. Deretter ble vi kjørt til Kennett River, med noen stopp langs veien for å se på diverse utsikter. I Kennett River kunne vi se ville koalaer og en hel haug med pappegøyer (som noen dumme turister uheldigvis hadde matet, så de var litt innpåslitne, men ellers ganske flotte). Vi skimtet noen koalarumper mens de lå og sov høyt oppe i trærne. Etterpå spiste vi lunsj, og så ble vi kjørt til Otways Rainforest. Regnskogen er en temperert regnskog, noe som er veldig sjeldent og finnes bare i Oseania. Den er eldgammel, og er som tatt ut fra en scene i Jurassic Park. Den inneholder også noen av de høyeste trærne i verden, så vi følte oss ganske små mens vi trasket rundt i den.

 

 

Etter regnskogen kom høydepunktet på turen, og hele grunnen til at vi meldte oss på, De Tolv Apostlene  (som faktisk bare er åtte stykker, og har aldri vært flere en ni). Det regnet og var overskyet mesteparten av turen, men da vi kom til apostlene åpnet heldigvis skyene seg og slapp solen fram. Etter 45 minutter var det på tide å dra videre til neste punkt, som var Loch Ard Gorge og London Bridge (nei, ikke den i England). Uheldigvis begynte det å pøsregne, så vi ble ikke så lenge før vi reiste tilbake til Melbourne. På veien tilbake til hostellet kjørte bussen gjennom St. Kilda, som regnes som det fineste området i Melbourne, så sannelig fikk vi ikke sett det også. Hele turen tok 14 timer, og vi ble sluppet av på hostellet kl 9 om kvelden. Vi har kjørt til sammen over 400 km idag og er rimelig slitne.

 Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (4)

0
anbefalinger

Linn - 03.12.2011 - 11:14

Melbourne

I går og i forgårs har vi stort sett vært på sightseeing. Skal komme som en del av innlegget det også, men det får bli i morgen. Nå er det leggetid for slitne jenter. Vi skal nemlig opp før kl. 3 i natt (Ja, dere leste riktig), fordi flyet vårt til Auckland (New Zealand) går kl. 6 i morgen tidlig. Morgenstund har gull i munn, er det ikke det man sier?


0
anbefalinger

Grethe (mamma) - 03.12.2011 - 11:46

Fantastisk!

Skjønner godt at dere ofret litt nattesøvn for denne utflukten. "De tolv apostlene"var fantastisk flotte. Regnskog og ville koalaer likeså. God tur til New Zealand :)


0
anbefalinger

Linn - 04.12.2011 - 9:02

Auckland

Vi er nå vel fremme i Auckland. Sliten gjeng, så blir tidlig kveld. :)


0
anbefalinger

Lauren - 05.12.2011 - 15:06

været

Jeg er så utrolig glad for at dere fikk se litt av hvordan været EGENTLIG er der nede!! Jeg blir spurt av nordmenn SÅ ofte: "hvordan var det å vokse opp i en tropisk kjempevarm by? Hvordan klarer du deg her i Norge når dere sikkert ikke vet hva en genser er?" og selvfølgelig, "har dere vinter der nede en gang?". Det har vi helt klart, til og med om sommeren kan det blir fryktelig kaldt (som dere dessverre opplevde). Jeg håper MANGE leser bloggen din Una så flere nordmenn vet at det faktisk er nødvendig å ta med en genser hvis de skal til Australia en tur :-) hehe. Kjempekoselig å lese om hvordan dere har det der nede, jeg får skikkelig lyst til å reise tilbake nå.. og det skal jeg om noen uker bare, hurra!!! Jeg håper dere får kose dere videre og fint at dere har lært så mye om Australia! :-)


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til