Auckland - Runde 2

Vulkanøyen Rangitoto, Linns bursdag og Auckland Museum.

Lørdag 17.12
Linns bursdag! Una spratt ut av sengen for å kjøpe bursdagsmuffins mens Linn sov, men bakeriet var stengt så hun kjøpte en cookie i stedet. Linn var oppe når hun kom tilbake, men ble likevel ganske overrasket.

 

Vi kom oss ganske sent avgårde for å møte Ragnhild, men vi var heldige og rakk heldigvis siste fergen ut til vulkanøyen Rangitoto, som ligger utenfor havnen til Auckland. Underveis begynte det å hølje ned og vi innså at vi ikke var helt utstyrt for dette været og at neste ferge tilbake ikke gikk før 3,5 t senere. Vi fant ut at det gikk en tur på øyen der man ble kjørt med traktor og gikk til sjåføren for å høre om prisen. Den var 33 dollar... Altfor mye... Så Una spurte meget pent om vi ikke kunne få en slags grupperabatt (siden vi var tre) og plutselig fikk vi barnebilletter til 16 dollar.

 

Vi ble kjørt hele veien rundt øyen og fikk høre masse artige fakta om øyen, vulkanen og plantelivet. Vi gikk en liten tur opp på toppen av krateret og så på utsikten, og fikk også sett fyrtårnet og blackbackmåke-kolonien som holder til der. Da vi kom tilbake til Auckland spiste vi middag på en brasisliansk sjappe, shoppet litt souvenirer, spiste bursdagsis og vasket klær.

 

Søndag 18.12
I dag sjekket vi ut og dro til Auckland museum. Der hadde de en artig "løs mysteriet" utstilling og Una og Linn trasket rundt i 1,5 t og fant ut hvem som hadde forgiftet prof. Felix. Etterpå møtte vi Ragnhild og så på resten av museet. de hadde en veldig stilig vulkan-avdeling der man kunne prøve å være i et hus når det skjedde et utbrudd. Vi så også på en avdeling med barneleker fra ulike tider, og på maoriavdelingen.

 

Nå har vi kjøpt pizza og snart skal vi avgårde til flyplassen for å fly til NY!

 Tips en venn | Del p facebook

Kommentarer til artikkelen (0)

Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til