Cordoba

Vi reiste til Argentinas nest største by for litt R&R

Vi kom seint om kvelden første dagen, så vi sjekket inn, spiste en chips og sovnet begge to.

.

Dagen etter gikk vi ut med godt mot for å utforske byen. Vi gikk ned til St. Martin Plaza, en fin plass med kirker og fontener på og en jesuitt krypt. Vi trodde den skulle være full av skjelletter og sånn, men var bare masse tomme vinkrukker der. VI gikk også litt i gågaten, men da siestaen starter var det ikke mye å gjøre og det var også ganske varmt, så vi gikk tilbake til hostellet og bare slappet av der. Om kvelden disket Lejandro, en av de som arbeider på hostellet, opp med pizza steikt på grillen. I Sør Amerika spiser de middag veldig seint, det vil si rundt 23-24 om kvelden og for norske mager er et litt i det seneste laget, så vi måtte dessverre spise en chips før middagen, men pizza var uansett god og var nok ett av de beste måltidene vi har hatt siden vi kom til Sør Amerika. Vi ble sittende å snakke med noen av guttene på hostellet (på dette øyblikket var vi de enste jentene som bodde der) - Felipe og Felipe fra Brazil og Max fra USA.

.

Dagen etter hadde vi lyst å bade, men det fristet ikke så veldig å ta bussen i over en time for å komme til elven, så vi dro med oss Max og gikk til det offentlige badebassenget i en stor park. Vi fant ikke bassenget med en gang, men heldigvis traff vi noen som pekte oss i riktig retning. Badebassenget var jo selvfølgelig stengt (badevaktene må jo også ha siesta), så vi endte opp med å vente 45 minutter utenfor porten. Da vi endelig kom inn, måtte vi gjennom en "medisinsk test", altså vi ble sjekket for lus og fotsopp. Heldigvis besto vi med glans og endelig kunne vi hoppe ut i det kalde vannet! Cordoba er forresten en veldig varm by og noen dager før vi kom hadde de varmerekord med hele 49,5 grader! Så vi har faktisk lov å klage litt...

Om kvelden var det Asado på hostellet, argentinsk grillfest. Vi fikk servert forskjellige typer kjøtt og det var veldig godt. Felipe og Felipe laget brazilianske drinkerog vi koste oss hele kvelden.

.

Da vi våknet dagen etter hadde vi egentlig ingenting å gjøre på, så vi gikk i parken for å ta litt bilder og resten av dagen hang vi på hostellet. Om kvelden gikk vi for å møte Sissel og Helene, som vi traff i Mendoza, og sammen gikk vi og en fransk jente ut for å spise middag. Vi traff en haug med israelske gutter fra hostellet deres. Vi gikk på bar og senere på natten kjøpte vi øl og gikk tilbake til hostellet deres for å henge. En veldig artig kveld, som ikke endte før klokken 6 om morgenen!

.
Resten av tiden vår i Cordoba har vi egentlig ikke gjort så veldig mye. Det er varmt her og ikke så veldig kjekt å gå i gatene når man smelter vekk. Ikveld skal vi ta nattbuss videre til Buenos Aires, hvor vi forhåpentligvis klarer å få tak i Cubansk visum.

 

 

 Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (3)

0
anbefalinger

Una - 25.01.2012 - 9:37

Varmt!

Haha, kan dere se for dere Stig i den varmen? Så kjekt at dere treffer så mange trivelige folk :) Kos dere i Buenos Aires!


0
anbefalinger

Irene - 27.01.2012 - 14:29

50 grader?

Hjelp, dere er jo i en badstu! Forskjell fra Bergen, her er det sikkert ikke mer enn 7 grader. Holder på med artikkelen om dere nå. Blir en stor dobbelside i BA neste fredag! :-)


0
anbefalinger

Ove og Marit - 29.01.2012 - 8:42

Ground control to Stine &Hege

Vi venter i spenning på nye reisebrev. Gleder oss til å lese BA på fredag. Ryktene går om at dere har truffet andre Åsane-striler på deres vei.Kos dåkker i varmen. Vi kan melde om ypperlige skiforhold på Fløien.


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til