Buenos Aires

Late dager i tangoens hjemby

Etter en stormfull natt på bussen, der vi ble tilbudt både vin og konjakk, kom vi til Buenos Aires tidlig på morgenen. På hostelet var rommet vårt enda ikke klart, så vi la oss til rette på takterassen og sovnet begge to. Da vi våknet var det kommet to andre gutter opp på terassen og helt tilfeldigvis var de fra Åsane. Det var litt av et sjokk kan man si, når vi nesten ikke har truffet noen fra Norge, og ikke minst Bergen, i løpet av turen vår. Det viste seg også at de skulle bo på sammee rom som oss. Noen timer seinere kom det enda en normann på rommet. For ett sammentreff. 5 av 6 på rommet var nordmenn! Begynte nesten å lure på om hostellfolkene hadde gjort dette med vilje.. Denne dagen gjorde vi ingenting spesielt, siden vi var ganske utslitt etter nattbussen.
.

Dag nummer to i BA satt vi for det meste på den Cubanske ambassaden. Her snakket absolutt ingen engelsk og papirene vi måtte fylle ut var heller ikke på noen andre språk enn spansk. Vi oversatte så godt vi kunne, men endte opp med å fylle ut noe feil, og da må ma finne nytt skjema og begynne helt på nytt. Etter tre forsøk fikk vi endelig levert inn papirene og så måtte vi vente. Etter ca. 2 timer fikk vi komme til siste luken. Her ville damen uheldigvis har en skikkelig adresse, men det hadde vi ikke, for vi hadde ikke funnet en på internett. Etter litt om og men, og dårlig forklaringer på engelsk, stemplet hun heldigvis papirene og visum var i boks! Jippi! Vi ble også veldig overrasket at vi fikk visum på dagen, da det er vanlig å måtte vente 2-3 dager, men vi klager ikke altså.
.

Tredje dagen fant vi ut at det kanskje var på tide å planlegge "strandferien" vår til Uruguay. Alle som vi har møtt har sagt at strendene der er mye finere enn i Argentina og dette hadde vi jo selvfølgelig lyst til å oppleve. Vi gikk ned til marinaen for å forhøre oss om båtbilletter over. Tanken var at det kunne jo ikke være så dyrt, siden det bare er 1 time på båt. Men så feil kunne vi ta - en enveisbillett kostet nesten 400 pesos, det er nesten 600 kr! I tillegg måtte vi også ha buss til strandbyen og båtbillett tilbake. Vi ble enig om at det kom til å kose for mye penger, og siden vi skal til Brasil om noen uker, er det ikke vits å bruke dyre dommer for å komme seg til stranden. Ny reiseplan måtte finnes. Etter timer bak datamaskinen og i reiseboken ble vi enig om å være noen dager til i Buenos Aires, så reise videre til Iguazu Falls og Brasil.
.
Denne dagen var vi slapp og ikke helt i form, så vi holdt oss stort sett på hostellet, der vi sov, leste og så på film. Men dagen etter var vi heldigvis bedre og vi planla å treffe Ninja igjen, og dra sammen til den store berømte kirkegården her i Buenos Aires, men det var litt misforståelser om hvor vi skulle treffes, så vi endte opp med å gå på et marked uten hennet. Der traff vi helt tilfeldigvis et irsk par, som vi var på tubing med på i Laos (de som vi delte tuk-tuk og var på den første baren med, Linn og Una). Det var veldig random og hyggelig å høre hvordan deres reise hadde vært. Etterpå tok vi metroen til Recoleta, der den store kirkegården lå. Kirkegården er ikke som helt vanlige kirkegårder - den er nemlig bygget opp som en liten by, med gater og gravene er bygget som små og ganske imponerende hus. Det er her de rike og berømte fra Argentina ligget begravd, der i blant Evita. Ikke vær skuffet hvis du ikke vet hvem det er, for vi vet det heller ikke, men Madonna har spilt henne i en film. Med andre ord, ganske kjent. Vi fant uheldigvis aldri graven hennes, som skal være en av de mest beblomstrede gravene. Det ble derimot ganske varmt, så vi rømte inn på et kjøpesenter for aircondition. Vi spiste senere på et pizzeria, der vi spiste pizza (Linn du hadde elsket denne pizzaen, det var mer ost enn pizza). Nå skal vi bare slappe av på hostellet, etter en lang dag ute i solen.
.
Siste dagen i BA traff vi Ninja om morgenen og gikk til nabolaget La Boca. Her gikk vi først forbi Boca Junoirs sin stadion, før vi endte opp i den berømte fargerike gaten. Her var det mye liv, med selgere og mange rare mennesker. Vi gikk litt rundt og etterhvert satt vi oss ned på en restaurant og spiste empanadas til lunsj. Her var det ett par som danset tango og de var veldig flinke. Da dansen var ferdig, fikk vi lov til å ta bilde med den flotte mannlige danseren. Lykke! Så nærmet tiden seg for å gå tilbake til hostellet, siden vi enedelig skulle ta bussen til Iguazù Falls, på grensen til Brasil.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (12)

0
anbefalinger

Linn - 29.01.2012 - 19:48

Flaktveit og avis

Heisann! Synes fortsatt at det er veldig vittig at dere har truffet Flaktveit-folk i BA. Liten verden!

Gleder meg forresten til bildene kommer på siden, og til å lese artikkelen til Irene på fredag. Weee! :D

Klem fra Linn Pinn (som savner å reise..)


0
anbefalinger

Ove og Marit - 30.01.2012 - 15:17

Evita

María Eva Duarte de Perón (alias María Eva Ibarguren, men best kjent som Evita (Lille Eva); født 7. mai 1919 i Los Toldos i Argentina, død 26. juli 1952 i Buenos Aires) var en argentinsk skuespiller, sanger og presidentfrue. Hun var gift med general Juan Perón.Da han ble utnevnt til president i 1946, fikk Eva Perón en overveldende mottagelse blant folket i landet, som så henne som en helgen. I sin kamp for de fattige ble hun landets mektigste og mest omtalte og populære kvinne. Kort tid før sin død ble hun tildelt tittelen «Spirituell leder av nasjonen Argentina». Hun døde av kreft i 1952. Andrew Lloyd Webber har laget musikken til musikalen Evita basert på hennes livshistorie. I filmversjonen spiller Madonna tittelrollen.


0
anbefalinger

Linn - 31.01.2012 - 16:52

Tubing og pizza

Ah! Så artig at dere traff igjen det paret fra tubingen. Håper de har hatt det fint videre på turen de også. :) Pizza høres godt ut, og med mye ost på er jeg sikker på at jeg hadde elsket den. :D Kos dere mye videre. Tenker på dykk. :)


0
anbefalinger

Hege og Stine - 31.01.2012 - 17:23

Tubing

Paret fra Irland hadde hatt det veldig fint. De skulle reise hjem om bare 2 uker! Rart at tiden går så fort!


0
anbefalinger

Tomas Gyran - 01.02.2012 - 18:53

God tur videre

Takk igjen for selskapet i BA, håper Iguazu faller i smak. Anbefaler Adventura Nautica i fosseparken.


0
anbefalinger

Una - 03.02.2012 - 10:17

Liten verden

Helt sykt at dere treffer både paret fra Laos og folk fra Åsane! Verden er helt vanvittig liten når alt kommer til alt. Kjekt å se at dere fortsatt koser dere! Gleder meg til å lese artikkelen om dere i BA (Bergensavisen, ikke Buenos Aires ;) i dag :D


0
anbefalinger

Linn og Stig - 05.02.2012 - 11:24

Dancing Queens

Snertne dansebilder! :D


0
anbefalinger

Silje - 05.02.2012 - 20:54

Tango for to!

ojojoj! For en type dere fant ;-) Lærte han dere noe triks innen tango? :)

suss


0
anbefalinger

Hege og Stine - 05.02.2012 - 23:55

Tango

Han var dessverre kjøpt og betalt.. Ingen bra triks, men flott var han, så derfor gjorde det ikke noe


0
anbefalinger

Linn - 08.02.2012 - 14:07

Haha

Snape, Snape, Severus Snape. Snape, Snape, Severus Snape. DUMBEDORE! Skjønte ikke hva dere mente før jeg kopierte teksten og limte den inn i word. Ordet Snape var forsvunnet under bildet.


0
anbefalinger

Una - 08.02.2012 - 14:08

Innlegget over

Innleggetover var fra meg :s


0
anbefalinger

Stian - 13.03.2012 - 16:59

5. nordmann på rommet


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til