Rio de Janeiro

Vi var med på verdens største karneval - sambakaos, caipirinhas og menn i dameklær!

Endelig tid for karneval i Rio. Dette var noe vi gledet oss til begge to. Vi traff Helene og Sissel, de to norske jentene vi traff i Argentina, og de hadde kjøpt karnevalsutstyr. Meg og Stine ville jo selvfølgelig ikke være noe dårligere og gikk til innkjøp av både masker og parykk.
.
Om kvelden på fredagen, den første offisielle dagen med karneval, dro vi ut med Sissel, Helene og Ninja, og selvfølgelig hadde vi kledd oss ut. Helt sinnsykt mange folk i gatene og mange med fantastik bra kostymer. Det er tydlig at mange av mannfolket her tar karneval som den beste unnskyldningen for å kle seg i drag! Utrolig morsomt og underholdene å se på. De er heller ikke beskjeden om å be om kyss, og da snakker vi ikke ett lite tantekyss - vi fant fort ut at vi måtte være på vakt hele tiden for å unngå å ha en mann som spiste på ansiktet vårt.
.
Vi gikk ned karnevalsgaten i Centro og endte tilslutt opp i ett område som heter Lapa, og her var det fullpakket med folk, trommer, musikk og små barer. Vi kom oss omsider til Escadaria Selarón, Rios berømte trapp med fliser fra hele verden (vi fant både den svenske og norske flisen), her satt vi oss ned og snakket med folk og fe.
.
Lørdagen begynte tidlig, da Sissel og Helene banket på døren tidlig om morgenen (klokken 7). De ville ha oss med til Santa Theresa for å sjekke ut det vi hadde blitt fortalt var den beste gatefesten denne dagen. Siden vi var veldig seint hjem, fikk de dessverre ikke liv i oss (og i ettertid var vi veldig glad vi ikke var med, for var visst helt grusomt). Om kvelden skulle vi treffe Ninja ved Copacabana. På vei til metroen ble vi stoppet av en random brasiliansk dame, som ville ha oss med i paraden! Litt bitter måtte vi dessverre takke nei, siden vi allerede hadde en avtale med Ninja. I Copacabana var det lite liv og vi tok metroen tilbake til Centro og Lapa. Stine var ikke helt i form og vi dro tilbake til hostellet.
.
På søndagen var ikke Stine blitt bedre og diagnosen var matforgiftning. Hun holdt sengen hele dagen, mens Hege gikk ut for å se på livet. I hovedgaten var det mange store paradevogner som var klar til å innta Sambadromo (sambastadion) og den store sambaparaden om kvelden (billettene til Sambadromo var dødsdyre og vi hadde ikke penger til å gå der). Hege begynte å føle seg litt dårlig om kvelden og bestemte seg for å ta en rolig kveld.
.
De resterende dagene har vi hengt med Ninja, besøkt en gravplass, Copacabana, Sukkertoppen, sett solnedgangen over Ipanema og så har vi jo selvfølgelig vært og hilst på vår venn Jesus. Nå er det på tide å forlate Rio, vi skal nemlig ta turen inn i landet og sjekke ut dyrelivet i Pantanals.

(Bilder kommer senere når vi har plukket dem ut)Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (5)

0
anbefalinger

Linn - 24.02.2012 - 18:47

Karneval og ost

Åh, ser ut som om dåkkar har kost dåkkar veldig mye! Gledet meg til dette innlegget. Skulle ønske jeg også kunne vært på karnevalet. Kanskje en vakker dag.. ;) Synes forresten at den der pacman-ostevognen var knalltøff! Weee!


0
anbefalinger

Mamma og pappa - 24.02.2012 - 18:53

Misunnelig

Utrolig flotte kostymer! Der skulle vi ha vøri....


0
anbefalinger

Tante Eli - 01.03.2012 - 19:18

karneval

Eg og har lyst til å danse samba på stranden!!!!


0
anbefalinger

Nina - 21.03.2012 - 19:48

Hege og Stines ultimate BFF

Huff, Copacabana bringer bare tilbake dårlige minner av mobbing a la Fossheims


0
anbefalinger

Hege - 21.03.2012 - 20:15

Nina BFF

Haha! Det var jo bare morosamt! Nina mobbet av hele familien...det var tider det ^^


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til