Sucre og Potosí

Vårt første møte med den ekstreme høyden

Vi ankom Sucre etter en helt forferdelig busstur, som varte i over 14 timer. Sucre ligger 2750m.o.h og her var det kjølig og veldig lett å bli andpusten. Vi visste egentlig ikke hva det var å gjøre her, men Rihannon visste råd og fant fort ut at det var et stort marked i Tarabuco, rundt 2 timer med buss utenfor byen. Vi gikk ned i resepsjonen på hostellet for å bestille billetter i en turgruppe, siden vi alle syns det var litt skummelt å kjøre offentlig buss ut dit.
.
Om morgenen stod vi opp og gikk ned i resepsjonen for å vente på bussen. Det viste seg fort at mannen i resepsjonen dagen før ikke hadde bestilt noen billetter til oss. Vi begynte å stresse rundt i byen for å finne et annet turfirma å kjøre med, men absolutt alt var fult! Derfor måtte vi krype til korset og hive oss i en taxi som tok oss med til de offentlige minibussene. På ett eller annet vis kom vi oss med på riktig buss. Jo nærmere vi kom Tarabuco, jo flere folk slapp sjåføren inn, og hver gang vi tenkte at nå måtte bussen være full, kom det grupper på minst 5 inn! Til slutt var det så fult at Hege hadde en mann på fanget, mens Rihannon satt på Stines fang, med en liten jente på sitt fang.
.
På markedet solgte de alt mulig rart, fra alpakkagensere til cocablader. De fleste lokale var kledd i tradisjonelle klær, men vi hadde hørt at folk kastet steiner på oss hvis vi tok bilder! Vi kjøpte oss hver vår «Bolivia bag» og strikkegenser, for i Bolivia er det kaldt! Vi prøvesmakte også på cocabladene, og det var som å tygge på te og ga en nummen følelse i munnen. Sliten etter en lang dag, hoppet vi inn i en minivan som tok oss med tilbake til Sucre. Om kvelden gikk vi ut for å spise og ta noen øl sammen med noen andre på hostellet.
.
Dagen etter tok vi bussen til Potosí, offisielt den høyeste byen i verden, på ikke mindre enn 4070m.o.h. Vi kan med sikkerhet si at dette var en by som tok pusten fra oss. Ikke på grunn av at det var så flott der, men fordi det var slitsomt og bare å være der - ble faktisk andpusten av å snu oss i sengen. Heldigvis var det ikke mye å gjøre, så vi endte opp med å ligge i sengen og se på TV (en fin måte og akklimatisere seg på). En av dagene var det også streik i byen. Absolutt alt var stengt og det var som å være i en spøkelsesby.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (1)

0
anbefalinger

Una - 19.03.2012 - 20:54

Dyspné

Vi lærer veldig mye om dyspné på skolen for tiden. Det betyr andpusten eller tungpustet. Syntes det passet litt her :) Godt å se at dere finner frem åde i våtmarkene og høyden. Jeg gleder meg til dere finner veien hjem igjen også! Nyt livet :)


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til