Salar de Uyuni

Kan det være salt?

Vi tok bussen fra Potosi, over fjellet mot den lille byen Uyuni. Det var en fantastisk flott busstur, med overraskende bra vei. Vi fant fort et firma som kunne ta oss med rundt til saltørkenen og opp i fjellet. Vi havnet i en gruppe med to jenter fra England, Sophie og Rachel og en jente fra Belgia, Carola.
.
Dag 1: 08.03.12
Vi ble først kjørt til en plass med mange gamle tog. Det var rett og slett en tog-gravplass. Her ble togene kjørt ut, når de ikke kunne fikses mer, for å ruste vekk. Vi kunne klatre på togene, og noen steder hadde de laget disser.
.
Etterpå kjørte vi til Saltsletten. Det er faktisk verdens største av sitt slag, og selv om det er en ørken var det minst 10cm vann på den. Litt rart, men det var også veldig stilig, for det var en slags speileffekt og noen ganger føltes det som om vi gikk i himmelen. Morsomme bilder måtte selvfølgelig tas, før vi fikk servet god lunsj på selve sletten. Vi kjørte 3 timer til hostellet vi skulle bo på. Rett før landsbyen punkterte det ene dekket og så ut i kulden bar det mens sjåføren fikset det.
.
Dag 2: 09.03.12
Vi våknet, spiste frokost og hoppet inn i bilen. Vi kjørte opp i fjellet. Her var det mange lamaer og noen lamababyer. Vi stoppet ved noen steinformasjoner og ut måtte vi for å ta bilder. Vi kjørte også til mange laguner, med forskjellige farger, som til sammen hadde tusenvis av flamingoer. Vi spiste lunsj ved en av lagunene som var helt blå. Vi var de eneste der og det var bare helt fantastisk. På vei til der vi skulle sove falt reservehjulet av bilen, men heldigvis oppdaget sjåføren det og fikk det kjapt opp på taket. Hostellet vi sov på denne natten var på 4800m.o.h. Heldigvis var vi godt akklimatisert og merket lite til høyden.
.
Dag 3: 10.03.12
Klokken 04.30 våknet vi. Det var litt for tidlig for oss, men vi kom oss inn i bilen, for vi måtte jo rekke soloppgangen. Vi kjørte til en geysir, som ifølge sjåføren vår lå på 5000m.o.h.! Geysiren var så som så, det vi egentlig ville var bade i den varme kilden. Men før vi kunne det, spiste vi frokost. Vannet i kilden var på rundt 34 grader, perfekt etter noen dager med ganske kald luft. Tilbake i bilen kjørte vi til den chilenske grensen for å slippe av Carola (Belgia). Deretter var det bare å sitte seg godt til rette i bilen og nyte de 7 lange timene det tok tilbake til Uyuni.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (7)

0
anbefalinger

Silje - 20.03.2012 - 13:25

himmelen!

Utrolig stilige bilder! Skjønner godt hva dere mener om at dere følte dere var i himmelen! Sykt kult!! Ser ut som dere er på et sted utenom det vanlige! Sikkert en herlig opplevelse! Kos dere videre på turen =D Her begynner våren å komme!

suss


0
anbefalinger

Erlend Våga - 20.03.2012 - 14:28

Tøffe bilder=)

Steike for noen tøffe bilder! ser ut som om dåkke har hatt en fantastisk tur til nå, misunne dåkker den! ha en god tur videre=)


0
anbefalinger

Janne Maj - 20.03.2012 - 17:45

Knalltøffe bilder

For et nydelig sted!! :D Kjempe misunnelig på dere ;-)

Veldig artige bilder av dere oppi den skoen osv ;-)

Kose dere, og fortsatt god tur! =)


0
anbefalinger

Linn - 20.03.2012 - 20:57

Dødstøft!

Disse saltslettene var jo knalltøffe. :D Som vanlig rimelig misunnelig. Gøyale bilder forresten, godt å se dere fortsatt har fantasien i orden. Take care, kose dere videre ;D


0
anbefalinger

Ruben - 22.03.2012 - 11:15

waow

For en opplevelse. Kan bare drømme om hvordan det faktisk er å oppleve det dere gjør nå, understreket!

Nyt livet og kos dere i høyden gleder meg til dere kommer hjem og kan fortelle mer/ pånytt det dere ser og opplever ;p Vi hadde en skikkelig vår dag her hjemme på søndag som endte med noen brak etterfulgt av snø :D


0
anbefalinger

Tante Eli - 22.03.2012 - 17:12

salt

Jo der var det salt til grøten!!!

Knalltøffe bilder, likte det med skoen!!!

Kos dere videre og ta det pent i høyden!!!


0
anbefalinger

Una - 23.03.2012 - 8:37

Stilig!

Så utrolig kule bilder! Jeg skulle ønske jeg fortsatt reiste med dere... Kos dere videre :)


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til