Toro Toro

Vi dro til ukjent land for de fleste turister

Vi reiste sammen med Anjana, en som vi traff i Pantanals, til Cochabamba. Her fikk vi kontakt med en boliviansk-amerikaner, Rigo, som hadde hotell i Toro Toro noen timer utenfor Cochabamba. Vi ville dit fordi vi hadde hørt at her var det store områder med dinosaurfotspor!! Meg og Stine hørte ordet dinosaur og var helt solgt.
.

Dag 1: 13.03.12
Rigo plukket oss opp og tok oss med over fjellet til den lille byen vi skulle til. På veien stoppet vi for å kjøpe chirozosandwich, som var ekstremt godt. Noen timer senere var vi fremme. Hotellet vi bodde på var en spansk villa og vi hadde hele greien for oss selv! Dette var rett og slett en liten bit av luksus: Hege i en dobbeltseng helt alene, Stine i en stor enkeltseng og bad på rommet. Kunne nesten ikke bli bedre. Etter å ha slappet av, traff vi guiden vår Emilio, som tok oss med ut på en fantastisk tur. Vi gikk i ett gammelt elveleie, så et stort brontosaurus-fotspor, gikk over naturlige steinbroer og hadde fikk en flott utsikt over en stor kløft Vi gikk ned i kløften, hvor vi måtte krysse elven, ved å hoppe og klatre fra stein til stein. Tilslutt gikk vi gjennom ett par fossefall og endte opp ved en kilde hvor vi badet.
.
Dag 2: 14.03.12
Vi traff Emilio igjen, som tok oss med ut på sletten. Her var det mange gresshoppere og pinnedyr, rare steinformasjoner, til og med en liten tarantell og mange, mange, mange dinosaurfotspor! Alt fra små til store. Sporene er kommet frem etter at jorden har blitt erodert bort, og visstnok skal hele området som fortsatt ligger under stein og sand være fulle av fotspor. Vi fikk en kapp gjennomgang av hvilke dinosaurer som hadde vært i området, fint forklart med små figurer.
Fornøyd med at vi hadde funnet fotsporene gikk vi videre til en av Bolivias største huler, hele 7km lang. Vi ble utstyrt med hjelm og lykt og gikk ned i hulen. Her måtte vi klatre, skli, krype og åle oss gjennom trange ganger, før vi kom inn til en stor sal full av stalaktitter og stalagmitter. I en av salene vi var i bodde det flaggermus og i en annen var det en foss. Da vi kom tilbake til huleåpningen, hadde det tydligvis regnet, for hele greien var omgjort til en foss! Vi kunne ikke ta oss ut, og ventet i en time for å se om vannet minsket, men det gjorde det ikke. Emilio visste heldigvis råd og sammen med en annen park vakt som hadde kommet for å advare oss om alt vannet, klarte de å redde oss ut (det høres heldigvis mer dramatisk ut enn det det egentlig var). Trøtt og sliten kom vi oss tilbake til hotellet og bare slappet av under teppene våre resten av dagen.
.
Dag 3: 15.03.12
Siste dagen var satt av til trekking opp i fjellet. Vi gikk oppover i over en time og plutselig kom vi til en plass med tusenvis, om ikke millionvis, av fossile skjell og koraller. Skikkelig merkelig å finne skjell i over 2000 meters høyde. Vi kunne seriøst plukke opp en random stein fra bakken med en fossil på! Etterpå trasket vi ned igjen og ble kjørt til en plass med mange forskjellige dinosaur fotspor. Det var blant annet spor fra en ankylosauraus og kjempespor fra en brontosauraus. Dette var slutten på en fantastisk tur og vi drar gjerne tilbake her hvis vi noen gang befinner oss i området igjen.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (7)

0
anbefalinger

Hege & Stine - 25.03.2012 - 17:36

Bilder

Bilder kommer seinere grunnet ekstremt dårlig internett i Bolivia


0
anbefalinger

Irene og Eirik - 26.03.2012 - 20:50

DINO!!

Smeeeeeeeeeestad ingdomskile!!! dette høres gøy ut! Sinnsykt misunnelig no, men godt at dere koser dere. Gleder oss til bildene kommer! kos dere videre:) VI MÅ SKYPE SNART!


0
anbefalinger

Irene og Eirik - 26.03.2012 - 20:51

kort

Takk for alle de fine kortene vi har fått, har helt glemt å si det.


0
anbefalinger

Marit og Ove (mapa) - 26.03.2012 - 20:53

Bilder

Gleder oss til internetten i Bolivia våkner!


0
anbefalinger

Tante Eli - 27.03.2012 - 6:13

dinosarer

Fantastisk,gleder meg til bildene!!!


0
anbefalinger

Linn - 28.03.2012 - 19:09

Bilder!

Elsker bildene! :D Dødsmisunnelig nå, altså. Bra dere hadde med guide i den hulen, ellers kunne det blitt vanskelig. Snedig med kryping og sånt. ^^


0
anbefalinger

Ruen - 31.03.2012 - 13:47

Dinos

Nok en samling fantastiske bilder, det er helt umulig å anslå hvor missunelig jeg er nå :D Dinosaur fottspor? OMFG! Den hulen skulle jeg gitt mye for å bli med i!! Sitrer av spenning til neste innlegg og neste dose eventyr bilder (-;


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til