La Paz

Skuffende hekser, tøffe Cholitas og spennende sykkeltur

Bussen vår var 5 timer forsinket til La Paz, så trøtt og sliten tok vi inn på ett ganske rolig hostel. Her i La Paz er det egentlig ikke så mye å gjøre, annet enn å gå i gatene, se i butikker og markeder (heksemarkedet var en stor skuffelse) og drikke. Det er en ganske heftig party by. Vi feiret blant annet St. Patricks Day med grønn ansiktsmaling og boliviansk øl. Vi traff også igjen en del folk som vi har truffet før i Sør Amerika.
.
Hver søndag i La Paz er det Cholita Wrestling. Det er det samme som bryting i USA, der alt er falsk, men det går riktignok ganske tøft for seg for det om. Bryterne kledde seg ut i alle slags rare kostymer, det var blant annet en som hadde kledd seg ut som Batman. Det var også små søte Cholita damer (damer i tradisjonelle skjørt og bowlerhatt) som wrestlet mot menn! Det var utrolig artig og bryterne forlot ofte ringen og tok helt av blant publikum. Da var det bare å løpe vekk for og ikke havne midt i slåsskampen. Det hele ble avsluttet med at bryter kledd ut som zombie ble satt fyr på! En ganske kul og spesiell opplevelse.
.
Dagen etter hadde vi bestemt oss, etter mye om og men, for å melde oss på sykkeltur ned "the Death Road". Vi ble kjørt fra La Paz opp til det høyeste punktet på sykkelturen, rundt 3800m.o.h. Vi trillet først ned en lang og fin asfaltert vei, før vi kom innpå det som en gang i tiden ble kåret til verdens farligste bilvei. Nå er den heldigvis stengt for vanlig trafikk, men tidligere var det i gjennomsnitt 26 biler som kjørte utenfor kanten hvert år! Vi bestemte oss tidlig for å ligge oss bakerst i gruppen og ta det veldig rolig ned. Vi lå klistret til fjellveggen, det var nemlig stup på flere 100m på andre siden. Vi kjørte gjennom fossefall og på smal grusvei og det vi syns begge to at det var kjempegøy. Da vi stoppet for å spise litt, fant vi ut at en av guttene i gruppen vår hadde falt over sykkelen og brukket armen! Så takk til han som gjorde historien vår enda mer spennende.. Men vi kom oss heldigvis ned helskinnet og kan stolt skryte på oss at vi har overlevd "the Death Road"Tips en venn | Del p facebook

Kommentarer til artikkelen (0)

Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til