Arequipa

Den Hvite Byen

Vi ankom Arequipa, den nest største byen i Peru, som har det flotte kallenavnet Den Hvite Byen. Her er byggningene i sentrum laget av hvit vulkanstein, et etterlengtet avbrekk fra mursteinshelvette i Bolivia. Sentrum i byen består selvfølgelig av den obligatoriske kjempestore plazaen, med en stor katedral på den ene siden og butikker og restauranter på de andre sidene.
.
Siden det har vært påske mens vi har vært her har det vært store parader med korpsmusikk og jesus statuer, altergutter med røkelse og prester (i burgunderrøde KKK-kostymer?). Stilig å se på, men vi glemte selvfølgelig kameraet, så dessverre ingen bilder. Påske en en seriøst ting her i sør-amerika.
.
En av dagene da ting faktisk var åpent tok vi turen til universitets museumet som huser flere inka mumier. Alle mumiene er barn som har blitt ofret til gudene. De har blant annet den berømte Juanita-mumien, som ble funnet i vulkanfjellet bak Arequipa, El Misti (som vi faktisk har hatt utsikt til fra hostelet). Hun har dessverre ferie mellom januar og april og var defor ikke på utsilling. Men til gjengjeld fikk vi en flott guidet tur av en student, hvor vi fikk se flere av offergavene og tingene som de forskjellige mumiene ble begrav med, og til slutt fikk vi se en av de andre mumiene museet har. Mumien, som forøvrig satt i lotusstilling, hadde helt intakt hår, men ansiktet var borte. Klærne hun hadde på seg hadde forsatt farge og skoene satt som støpt på foten.
.
Dagen etter besøkte vi det store klosteret i byen. Det var som å gå i en by inne i byen, komplett med gateskilt, fontener, kirkegård og selvfølgelig alterrom. Det bor forsatt nonner her, men i gamle dager var det en rik gammel dame som håndplukket nonnene som skulle bo her (og på en måte være slavene hennes), men da kirken fikk nyss i dette kom det en annen nonne for å ordne opp. På 70-tallet ble klosteret åpent for folket og siden har det vært en turistatraksjon. Vi ble utstyrt med kart og beskjeden om å alltid holde til venstre og det var vi begge to ganske glad for, for her var det lett å gå seg vill. Klosteret var kjempestort og vi ble gående her inne i noen timer, før vi endelig kom oss ut for å spise mat (valget falt på Burger King, som i gjengjeld ga oss en mild form for matforgifning. Heretter er BK biokottet!)
.
Så dro vi til Colca Canyon, som du kan lese om i neste innlegg!Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (1)

0
anbefalinger

Linn - 14.04.2012 - 13:10

Kloster

Kjempeflotte bygninger i denne "klosterbyen". Eg likar!


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til