Colca Cañón

Condorer i planetens nest dypeste canyon

Vi ble hentet 3.30 om morgenen, ja du leste riktig! Vi kjørte i 4 timer, til Cruz del Condor, plassen hvor condorene bor. Her var det utkikksplasser hvor man kunne stå for å se ned i dalen og på de store condorene som fløy over oss. Vi så minst fem stykker og to av dem fløy ganske nærmt. I tillegg til fugler, hadde lokalbefolkningen også laget til et marked (du finner dem på de rareste stedene) og Hege gikk til innkjøp av en ny lue.
.
Vi kjørte videre til Cabanaconde hvor starten på den to dagers lange turen vår ned i Colca Canyon, verdens nest dypeste canyon, startet. Først hilste vi på guiden vår, Maribelle, før vi ble introdusert til gruppen vår på fem andre personer. Tre av dem fra USA og et par fra Spania (hvor mannen hadde spilt profesjonell fotball i Spanias 1. divisjon..). Så startet turen. Nedover. I fire timer bar det nedover på en smal grussti. Det var ganske slitsomt for knærne og Hege begynte å få et gnagsår på den ene store tåren. På veien ble vi foret danske fruktstenger av paret fra Spania. Hyggelig, siden ingen av oss hadde tenkt tanken på å ta med noe å spise på. I bunnen av dalen slappet vi av litt, før vi gikk de 3 neste timene til Oasis, plassen vi skulle sove på. Her var det ingen elektrisitet, og det var kaldt! Vi måtte faktisk tenne stearinlys inne på rommet vårt når det ble mørkt!
.
Vi våknet 4.30 morgenen etter. Turen opp til Cabanaconde ble startet i mørket. Vi gikk på en ganske smal grussti opp langs fjellsiden, med trappetrinn og helle pakken. Vi snakket Stoltzen ganger fem, minst! Noen av de andre guppene satt på esel på vei opp, men det syns vi var å jukse, så vi brukte de to stilkene man kaller bein og gikk opp. Det tok oss tre timer å komme opp på toppen, og det er nok noe av det hardeste vi har gjort (vi håper at inka trail ikke er verre..) På slutten var vi sulten, frokost fikk vi ikke før vi var kommet opp, trøtt og tilslutt det var pur viljestyrke som gjorde at vi nådde toppen. Men vi klarte det, uten varige mén eller skader.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (2)

0
anbefalinger

Ove - 14.04.2012 - 7:08

Stoltzen

Fått sug i magen når jeg ser bildet av stien....


0
anbefalinger

Linn - 14.04.2012 - 13:14

Tårer og trim

Huff, ikke bra med gnagstår på den store tåren, Hege.:P

Men ellers virker detsom om dere har fått heftig trim på den utflukten her. Kos dere mye på Inka Trail (som starter i dag. :D), gleder meg til å se bilder.

Klem


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til