Roadtrip: Arizona og Utah

7 dagers nasjonalpark turné i Arizona og Utah

I Las Vegas traff vi som sagt Joppe fra Finland, som hendig nok hadde bil og skulle til de samme stedene vi ville. Han var snill nok og tok oss med på en 7 dagers tur fra Las Vegas til Salt Lake City. Planen var å kjøre først til Grand Canyons West Rim.Uheldigvis fikk vi ikke A/C-en i bilen og siden Nevada er en ørken ble det rimelig varmt inne i bilen. Da vi passerte Lake Mead fant vi ut at vi fortjente en dukkert, så vi stoppet for å bade. Magisk nok, etter å ha trykket på alle knappene og banket litt på dashbordet, fikk vi A/C-en til å virke etter badestoppet. Turen ble med en gang mye mer behagelig.
.
Etter noen timer ankom vi Grand Canyon West Rim. Her skulle de ha hele 76 dollar i inngangsbilletter per person! Vi bare: "Eh, nei". Så vi snudde i døren og kjørte til Flagstaff der Joppe, som er en finsk ex-spesiallstyrke / fjellklatrende geit, tok oss med på innendørs klatring.Det var veldig artig og ga mersmak.
.
Dagen etter kjørte vi til Grand Canyon South Rim, som bare tok 20 dollar for bilen. Her gikk vi rundt i noen timer, klatret utenfor stien og så solnedgangen. Joppe traff en koreansk kompis her, så vi bestemte oss for å campe med han og Michelle fra Taiwan. Vi lagde bål og steikte bacon og pølser.
.
Fra Grand Canyon var det bare noen timer til Monument Valley. Her er det typisk midvest formasjoner i sandstein. Her sov vi (ulovelig) på et indianerresevat nede i dalen.
.
På vei til Zion stoppet vi også innom Antelope Canyon, som er en fantastisk hule som er gravd ut av elven som oppstår når det regner. Her fikk vi mange utrolig flotte bilder, selvom det var en million andre turister. Deretter bar det viere til Zion National Park, hvor vi hadde planlagt tre netter. Vi gik på tur hver dag, blant annet til The Subway, Emerald Pools og Scouts Lookout. Turen til Subway var mest minneverdig, da vi måtte gå mesteparten av e 14 kilometerne i villmarken. Stien var ikke merket, så vi måtte finne fra Bear Grylls egenskapene våres for å finne stien. Etter tre timer kom vi fram til enden, The Subway, som har fått navnet sitt fordi inngangen ser ut som en rund undergrunnstunnel. Her badet vi i naturlige basseng og dusjet i fossefall.
.
Da oppholet vårt i Zion var over endte vi turen i Salt Lake City. Her slappet vi av med kino, mat og klatring. Vi tok også turen til The Great Salt Lake, som var litt skuffende og i tillegg luktet det ekkelt.
.
Nå sitter vi å venter på flyet vårt til New Orleans. Så vi snakkes i The Big Easy.Tips en venn | Del p facebook

Sorter etter anbefalinger - Sorter etter dato

Kommentarer til artikkelen (4)

0
anbefalinger

Una - 11.06.2012 - 19:30

Bilder!

Wow, utrolig fine bilder fra hulene! Pass dere for mormonerne! :p


0
anbefalinger

Eirik - 11.06.2012 - 21:39

Hei

Oioioioioi. Dette så bare helt fabelaktig ut ;) ser frem til at dere kommer hjem snart nå ;) kos og klemz fra bursdagsgutten;)


0
anbefalinger

Linn - 12.06.2012 - 9:25

Very nice, yees.

Ah, flotte nasjonalparker! Her kunne jeg tenkt meg en tur. Rett og slett nydelig. Likte bildet av Stine osm ser lyset forresten. ;)


0
anbefalinger

Ruben - 17.06.2012 - 18:27

Indiana Jones

Flotte bilder. Sikkert helt fantastisk opplevelse, ser jo helt Indiana Jones ut i de hulene og subwayen (-: Koser meg ved å lese innleggene deres, kos dere videre på turen.


Legg til kommentar:


Ditt navn:

Tittel:

Din kommentar:


Legg til